برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید


وال پست چیست؟

وال پست (Wall Post) یا نگه دارنده ی دیوار یک عضو غیر سازه ای است که بصورت کلاف های قائم و افقی در طول های مشخص برای یکپارچه عمل نمودن دیوار بکار می رود. وال پست سبب درگیری دیوار با اسکلت ، همبستگی دیوار و در نتیجه باعث استحکام و محار آن در برابر بارهای جانبی (باد، زلزله و ... ) خواهد شد.

 

وال پست

 

در زمانی که دهانه ی شما بزرگ باشد از روی تیر طبقه ی پایین به تیر طبقه ی بالا در دهانه نصب می گردد.

وظیفه وال پست ها انتقال نیروی های حاصل از باد و زلزله از دیوار به اسکلت می باشد تا از تخریب دیوارها جلوگیری بعمل آورد.

 

جهت مشاوره رایگان در خصوص وال پست و نحوه ی اجرای آن به وسیله ی انکر بولت با ما تماس بگیرید

وال پست

 

وال پست در مقررات ملی ساختمان:

در مبحث هشتم (8) مقررات ملی ساختمان ویرایش 1392 بند 8-5-5-7 و همچنین در بند 7-5-3 آئین نامه طراحی ساختمان ها در برابر زلزله (استاندارد 2800) ویرایش چهارم ضوابط مربوط به وال پست را به شرح زیر بیان نموده اند:

حد اکثر طول مجاز دیوار غیر سازه ای یا جداگرها (تیغه ها) بین دو پشت بند نباید از 40 برابر ضخامت دیوار یا تیغه و یا 6 متر هر کدام کمتر باشد تجاوز نماید. به بیان دیگر تا 6 متر طول دیوار نیازی به وال پست نیست و بیش از آن به ازای هر 6 متر یک وال پست مورد نیاز است.

حداکثر ارتفاع مجاز دیوارهای غیر سازه ای و جداگرها از تراز کف مجاور 3.5 متر است و در صورت تجاوز از این مقدار می باست بصورت مناسبی با وال پست مهار گردد.

حداقل عرض دیوار غیر سازه ای و جداگرها نباید از 1.30 ام ارتفاع دیوار کمتر باشد، در دیوارهای آجری حداقل ضخامت دیوار باید برابر با عرض دیوار باشد.

لبه قائم تیغه ها نباید آزاد باشد این لبه ها باید به یک تیغه دیگر یا یک دیوار عمود بر آن یا یکی از اجزای سازه یا ستونکی (وال پست) از جنس فولاد (یک ناودانی حداقل نمره 6 یا معادل آن)، بتن آرمه یا چوب تعبیه می شود، اتصال کافی داشته باشد.

در طرفین تمامی بازشوها می بایست وال پست اجرا گردد.

 

جهت اتصال وال پست در ساختمان های اسکلت فلزی لازم است تا ناودانی ها به تیرهای ساختمان جوش داده شوند

جهت اجاره دستگاه جوش و اینورتر کلیک نمایید

 


 

اهمیت اجرای وال پست به صورت درست:

اجرای وال پست به صورت درست به دلیل تأثیر زیادی که در کنترل خرابی دیوارها دارد از اهمیت بسیاری برخوردار است. با وجود اهمیت آن در سازه ها، اجرای آن در سازه های شهری در ایران قدمت زیادی ندارد. در کل یا وال پست اجرا نمی شود یا محاسبه آن با نقطه ضعف های اساسی همراه بوده است. تا پیش از وقوع زلزله کرمانشاه متخصصان بر این تصور بودند که در زمان زلزله تنها سالم ماندن عناصر اصلی سازه مثل تیرها، ستون ها و سقف ها می تواند عملکرد مناسب سازه را تضمین کند و میزان خسارت را تا حد زیادی کاهش دهد. ولی واقعیت این است که حتی در مواردی که سازه پایدار بماند و به عناصر اصلی آن آسیبی وارد نشود، با وارد آمدن آسیب به عناصر غیر سازه ای مانند دیوارهای پیرامونی، تیغه ها و نمای ساختمان، این احتمال وجود دارد که عملکرد کلی سازه زیر سؤال برود و صدمات مالی و جانی جبران ناپذیری رخ دهد.در ادامه نحوه ی صحیح ساخت واجرای وال پست را بیان میکنیم.

 

ساخت و اجرای وال پست:

در ساختمان های دارای اسکلت معمولا وال پست از مصالح فولادی و پروفیلهای نبشی قوطی و یا ناودانی می سازند. می توان بیان کرد وال پست ساخته شده از نبشی در انتقال بار جانبی و یکپارچگی دیوار بهتر از نوع ساخته شده با قوطی عمل خواهد کرد. به صورت کلی برای ساختن وال پست دو عدد نبشی 4 یا 5 رابه کمک میلگرد به ضخامت دیوار می دوزند (بهتر است به صورت زیگ زاگ دوخته شود) و سپس کل اجزا را ضد زنگ زده و دیوارهای غیر سازه ای و تیغه ها را داخل آن مهار می کنند. این وال پست ها باید بصورت مناسبی با المانهای سازه های فوقانی و تحتانی (تیرها) درگیر گردند. از این رو در اسکت فلزی با جوشکاری وال پست به تیر و در اسکت بتنی با کاشت صفحات فلزی (پلیت و رول بولت) به تیر و جوشکاری وال پست به آن مهار می گردند همچنین می توان پیش از بتن ریزی درون قالب ها پلیت گذاشت و پس از تمام شدن بتن ریزی از آنها برای جوشکاری وال پست ها استفاده کرد.


وال پست

(نکته: باید دو نبشی به وسیله ی میلگرد به صورت زیگزاگ با فاصله ی کمتری به یکدیگر متصل گردند)

 

نکات اجرایی و کنترلی وال پست:

  1. اجرای بیس پلیت در زیر وروی تیر بتنی و در محل اجرای وال پست، قبل از بتن‌ریزی سقف.
  2. حتماً قبل از جوشکاری وال پست ها، ابعاد داخلی ساختمان اندازه‌گیری شوند تا بعد از دیوارچینی، این مورد دردسرساز نشود.
  3. حداقل پروفیل مصرفی برای وال پست، نبشی 5 باشد.
  4. حتماً شاغول بودن وال پست، کنترل شود.
  5. حتماً جوشکاری وال پست توسط فرد صاحب صلاحیت جوشکاری، انجام شود.
  6. عدم اتصال وال پست به ستون جهت جلوگیری از تغییر سختی ستون.


 

اجرای وال پست در سازه های بتنی:

در تصویر پایین می توانید جزییات اجرایی وال پست بدون بازشو را در سازه های بتنی ببینید.

 

وال پست فولاد

 

جهت مشاوره رایگان در خصوص وال پست و نحوه ی اجرای آن به وسیله ی انکر بولت با ما تماس بگیرید

وال پست

 

اجرای وال پست در سازه های فولادی:

در این تصویر هم می توانید جزییات اجرایی وال پست در سازه های فولادی را مشاهده کنید.

 

وال پست

 

 

اشتباهات رایج در اجرای وال پست:

تصاویری که پیش تر دیدید، کامل ترین روش های اجرای وال پست برای سازه های فولادی و بتنی را نشان می دهند. با توجه به این که در این روش، دیوار در تمامی جهت ها داخل نبشی های افقی و عمودی اجرا می شود، احتمال تغییر شکل خارج از صفحه دیوار کم می گردد. در بسیاری از موارد،دیتیل اجرایی وال پست به خاطر دلایل مختلفی مثل دلایل اقتصادی، دستخوش تغییراتی می گردد که عملکرد مطلوب وال پست را کاهش می دهد. برخی از این تغییرات عبارتند از:

  • استفاده از میلگرد در اجرای کلاف‌های افقی به جای نبشی.
  • عدم اجرای پشت ‌به ‌پشت نبشی‌های افقی و یا قائم که باعث می‌شود دیوار تنها در یک سمت، داخل نبشی‌ها اجرا شود. تصویر زیر این اشتباه را نشان می دهد:

 

اجرای وال پست

 

  • درصورتی‌که قبل از بتن‌ریزی بیس پلیت اجرا نشود، حتماً باید میلگرد در تیر کاشته شده و پروفیل وال پست به آن جوش شود یا پلیت ها را توسط رول بولت به تیرها از بالا و پایین، متصل نماییم. به‌هیچ‌عنوان از میخ‌های 3 سانتی که توسط هیلتی، جهت نصب بیس پلیتها به تیرها، استفاده نشود.

 

جهت مشاوره رایگان در خصوص وال پست و نحوه ی اجرای آن به وسیله ی انکر بولت با ما تماس بگیرید

وال پست

 

 

بهترین روش نصب پلیت در بتن موجود جهت نصب وال پست استفاده از انکر بولت و رول بولت می باشد...

فروشگاه اینترنتی وریاماتاک دارای مجموعه کاملی از انکر بولت های مکانیکی با بهترین برند های جهانی و مناسب ترین قیمت در اختیار شما مهندسان و مجریان گرامی قرار دارد.

 

 

 

اشتراک گذاری:
تعداد بازدید : 14885 نفر

امتیاز بدهید:

ارسال نظر

نظرات دیگران