برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید


مقاوم سازی سقف

سقف ساختمان، مانند دیگر اجزای آن بعد از مدتی به مقاوم سازی نیاز پیدا می کند. مواردی مانند تغییر کاربری، تغییر آیین نامه و استانداردهای ساخت و ساز، آتش سوزی، زلزله؛ مشکلات اجرایی، طراحی نادرست، تغییر مشخصات ساختمان و... اشاره کرد. برای مقاوم سازی سقف، باید به نوع سقف توجه شود. مثلا نمی توان مقاوم سازی سقف های طاق ضربی را به روش مقاوم سازی سقف های دال بتنی انجام داد و برای هر کدام از این سقف ها، باید روش مناسب و مخصوص به خودش را انجام داد.

با انواع روشهای مقاوم سازی سقف بیشتر آشنا شوید!

 

مقاوم سازی سقف با استفاده از ورق های فولادی

این روش مقاوم سازی، بیشتر در سقف های بتنی پیاده سازی می شود. با کمک ورق ها و صفحات فولادی می توان مقاومت و یکپارچگی کف ها و سقف های بتنی را افزایش داد و خیز سازه را کنترل کرد. این روش، میزان سختی سقف سازه را به صورت چشمگیری افزایش می دهد و مزایای خاص خودش را دارد. نکته مهم این است که ورق های فولادی باید به صورت صحیح به سقف متصل و مهار شوند. بعد از این مرحله، فضای بین سقف و ورق با گروت یا مصالح بر پایه اپوکسی پر می شوند تا این دو مصالح به خوبی به هم بچسبند. نتیجه مقاوم سازی با روکش فولادی این است که مقاومت سقف در برابر بارهای لرزه ای و زلزله بیشتر می شود و می تواند بارهای وارده را به درستی منتقل کند.

 

 برای مشاوره رایگان در زمینه مقاوم سازی با ما تماس بگیرید 09125772622

 

مقاوم سازی سقف سازه با کمک مصالح FRP

FRP کوتاه شده عبارت انگلیسی Fiber Reinforced Polymer است. FRP، محصولی ترکیبی است که از دو بخش الیاف و پلیمر تشکیل شده است. روش FRP، برای مقاوم سازی ساختمان ها به کار می رود. FRP در تقویت سقف ها و ستون های بتونی نقش موثری دارد. با استفاده از این روش سقف ها تقویت می شوند، مقاومت بتون افزایش می یابد و میزان شکل پذیری آن بیشتر می شود. به کمک مواد کامپوزیتی FRP، می توان ساختمان را در برابر زلزله و ضربه های محکم مقاوم تر کرد. افزایش ظرفیت خمشی مثبت و منفی دال ها، کنترل ترک ها و تقویت اتصالات سازه از جمله کاربردهای مهم FRP است. وقتی تمام اتصالات سازه تقویت می شوند، مقاومت و استحکام قسمتهای اصلی سازه مانند سقف نیز بیشتر خواهد شد. با کمک مصالح اف آر پی، ظرفیت باربری دال برای بارهای زنده بیشتر می شود و مقاومت از دست رفته دال به دلیل خوردگی در فولاد نیز جبران خواهد شد. ورقه های ساخته شده به روش FRP به ساختمان می چسپند و از تخریب یا تغییر شکل سازه جلوگیری می کنند. ضخامت ورق های FRP کم است و به همین دلیل در تقویت سقف نقش موثری دارند، به علاوه FRP در معماری ساختمان تغییری ایجاد نمی کند و به همین دلیل، روشی عالی برای افزایش مقاومت و حفظ شکل ظاهری ساختمان است. برای مقاوم سازی سقف سازه با مصالح FRP، ابتدا این الیاف را به قسمت بالا و پایین دال می چسبانند و 24 ساعت به آنها استراحت می دهند تا چسبندگی به بهترین شکل ممکن انجام شود. در نهایت، مشاهده می شود که مقاومت سقف ساختمان، بیشتر از 3 برابر افزایش یافته است.

 

مقاوم سازی سقف با frp

 

به دنبال مقاوم سازی سازه هستید!؟  با ما تماس بگیرید 09125772622

 

بهترین روش برای مقاوم سازی سقف چیست؟

برای مقاوم سازی انواع سقف ها می توان از مصالح FRP استفاده کرد. از مهمترین موارد استفاده FRP می توان به مقاوم سازی سقف و بدنه سازه های بتنی اشاره کرد. مقاوم سازی با روش اف ار پی برای تقویت و بهسازی انواع سازه های بتنی و سقف ساختمانهای مسکونی، اداری و تجاری، ساختمانهای صنعتی، تاسیسات سنگین، سازه های آبی، مخازن و منابع آب و سازه های مهم دیگر به کار می رود. این روش مقاوم سازی، از نظر وزن، سرعت اجرا، مقاومت، راحتی در کاربرد و موارد دیگر بسیار موردتایید است و به همین دلیل، از این روش جدید، برای ترمیم و تقویت بسیاری از سازه ها استفاده می شود. با کمک روش FRP می توان انواع سقف ها و دالهای بتنی را مقاوم سازی کرد. سقف های کامپوزیت، سقف طاق ضربی، سقف تیرچه بلوک و سقف تیرچه کرومیت را می توان با استفاده از الیاف و مصالح اف آر پی مقاوم تر کرد. البته این کار باید توسط افراد متخصص و باتجربه انجام شود تا نتیجه بهتری به دست آید.

 

مزایای مقاوم سازی سقف با روش FRP چیست؟

  • مقاوم سازی سقف با روش FRP، باعث افزایش مقاومت تیر برای لنگر خمشی مثبت و منفی می شود.
  • با این روش، میزان سختی سقف بیشتر می شود.
  • مصالح FRP ضخامت کمی دارند و در صورت استفاده از آنها، معماری اجزای ساختمان تغییر نمی کند.
  • علاوه بر خاصیت مقاوم سازی، مصالح اف ار پی را می توان به منظور عایق رطوبتی نیز استفاده کرد.
  • روش مقاوم سازی سقف با روش FRP به سرعت انجام می شود.
  • قیمت این روش، از سایر روشهای سنتی مقاوم سازی کمتر است.
  • برای اجرای مقاوم سازی سقف با روش FRP، نیاز به امکانات زیاد نیست و با تجهیزات کم هم می توان این روش را پیاده سازی کرد.
  • مقاومت کششی مصالح FRP بسیار زیاد است و به همین دلیل، می تواند میزان استحکام سقف و ستونها را چندین برابر کند.
  • بعد از مقاوم سازی سقف با روش FRP، مشاهده می کنید که میزان مقاومت خمشی دالهای یک طرفه و میزان مقاومت خمشی دالهای دو طرفه بیشتر می شود. همچنین مقاومت برشی سازه نیز بیشتر می شود.
  • این روش دوام و عمر سقف را بیشتر می کند و میزان شکل پذیری آن را نیز افزایش می دهد.
  • مقاوم سازی سقف با FRP ترکهای ایجاد شده را کنترل می کند و از گسترش آنها جلوگیری خواهد کرد.
  • بعد از اتمام این روش، میزان مقاومت سقف چندین برابر می شود و مقاومت سقف در برابر خوردگی نیز بالاتر می رود.

 

به دنبال مقاوم سازی سقف هستید!؟  با ما تماس بگیرید 09125772622

 

در این نوشته با روشهای مقاوم سازی سقف و بهترین روش برای این کار آشنا شدید. از اینکه تا انتهای این نوشته با ما همراه بودید از شما متشکریم و امیدواریم که نکات خوبی را از این نوشته یاد گرفته باشید.

 

اشتراک گذاری:
تعداد بازدید : 6295 نفر

امتیاز بدهید:

ارسال نظر

نظرات دیگران

هنوز نظری ثبت نشده است ، اولین نظر را شما ثبت نمائید.