برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید


مقاوم سازی ستون

ستون در ساختمان سازی، سازه ای است که به صورت عمودی ساخته می شود تا بتواند بار قسمتهای بالایی سازه را تحمل کرده و قسمت بالایی سازه را به قسمت پایینی آن متصل کند. گاهی اوقات نیز ستونها برای انتقال بار ساخته نمی شوند و فقط جنبه تزئینی دارند. ستونها معمولا نیروهای فشاری را تحمل می کنند و به همین دلیل است که نیروهای محوری زیادی به آنها وارد می شود.

به دلیل وارد آمدن بارهای محوری، بارهای خمشی و بارهای برشی، ستونها نیاز به مقاوم سازی دارند تا دچار شکست و فروپاشی نشوند. اگر مقاوم سازی ستون به درستی انجام نشود، ستونها دچار گسیختگی می شوند و مقاومت سازه بسیار کمتر خواهد شد.

با گذشت زمان، خوردگی میلگردها و افزایش بارهای زنده و مرده به سازه، باید به دنبال بهترین روش برای مقاوم سازی ستون ها بود تا با این کار، ایمنی کلی ساختمان را افزایش داد.

 

برای مشاوره رایگان در زمینه مقاوم سازی با ما تماس بگیرید 09125772622

 

در صورت مقاوم نبودن ستونهای یک سازه، چه اتفاقی برای ستونها می افتد؟

اگر ستون یا ستونهای یک ساختمان مقاوم نباشند، بعد از مدتی احتمالا شاهد اتفاقات زیر خواهید بود:

  • خوردگی میلگردهای فولادی
  • ترک خوردگی و خرد شدن ستون
  • کمانش میلگردهای طولی
  • کاهش مقاومت فشاری ستون
  • شکست خوردگی ستون در قسمت برش های ستون
  • شکست خوردگی ستونهای کوتاه

برای جلوگیری از این اتفاق، شما باید ستونهای سازه را با روش مناسب مقاوم سازی کنید تا دوام ستونها بیشتر شود.

 

برای مقاوم سازی ستون های ساختمان از چه روشهایی می توان استفاده کرد؟

برای افزایش مقاومت ستونهای ساختمان، می توان از روش FRP ، ژاکت بتنی و روکش فولادی استفاده کرد. هر کدام از این روشها، مزایای خاص خودشان را دارند که در ادامه این نوشته با آنها آشنا خواهید شد.

 

به دنبال مقاوم سازی سازه هستید!؟  با ما تماس بگیرید 09125772622

 

مقاوم سازی ستون با روش FRP:

FRP کوتاه شده عبارت انگلیسی Fiber Reinforced Polymer است. این محصول، ترکیبی از الیاف و پلیمر است. مهم ترین کاربرد روش FRP، به کارگیری آن برای مقاوم سازی سازه های بتنی است. با کمک این روش، می توان ستونهای ساختمان را مقاوم تر کرد و دوام ساختمان را چندین برابر افزایش داد. FRP در تقویت ستون های بتونی نقش موثری دارد. با استفاده از این روش ستون ها تقویت می شوند، مقاومت بتون افزایش می یابد و میزان شکل پذیری آن بیشتر می شود. به کمک مواد کامپوزیتی FRP، می توان ستونهای ساختمان را در برابر بارها و ضربه ها محکم تر کرد.

روش FRP، باعث تقویت ستون و افزایش مقاومت آن می شود. با کمک این روش، ستونهای سازه در برابر زلزله، خوردگی، سایش، حرارت و آتش سوزی مقاوم تر می شوند. یکی از مزایای مقاوم سازی ستون با FRP این است که این روش، سریع و مقرون به صرفه است. اگر این روش را با سایر روش های سنتی مقاوم سازی مقایسه کنید، خواهید دید که هزینه مقاوم سازی ستون با FRP از هزینه مقاوم سازی با روشهای سنتی کمتر است و خیلی آسان و ارزان اجرا می شود.

با روش FRP می توان انواع ستونها از قبیل ستون های گرد بتنی، ستونهای لوله بتنی

ستون های کتابی یا مستطیلی، ستون های مربعی بتنی و ستونهای پیش ساخته بتنی را مقاوم سازی کرد.

بعد از اتمام مقاوم سازی بتن با روش FRP، مشاهده می کنید که مقاومت فشاری، مقاومت برشی و مقاومت خمشی ستون بیشتر می شود و ستون در برابر خوردگی مقاوم تر خواهد شد. افزایش دوام و عمر ستون، افزایش شکل پذیری و کنترل ترکهای ستون از دیگر نتایج مقاوم سازی ستونها با روش FRP است.

به دلیل سرعت بالا در اجرا، وزن پایین، هزینه کم مصالح، ضخامت پایین مصالح FRP و نبود محدودیت در اجرا، این روش مقاوم سازی، کاربرد زیادی دارد و برای افزایش دوام انواع ستونها قابل استفاده است.

 

مقاوم سازی ستون با استفاده از ژاکت بتنی:

ژاکت بتنی، لایه ای از بتن، میلگردهای طولی و خاموت های بسته است. روکش های بتنی، مقاومت برشی و خمشی ستون را افزایش می دهد و باعث شکل پذیری ستون خواهد شد. استفاده از روکش بتنی به شرایط بستگی دارد و می تواند دور تا دور ستون یا در یک قسمت از ستون اجرا شود.

در مقاوم سازی ستون با کمک ژاکت بتنی، ستونها با اضافه کردن میلگردهای اصلی و اجرای بتن ریزی مجدد، مقاوم سازی خواهند شد. بعد از اتمام این روش، مقاومت کمانشی ستونها، مقاومت و شکل پذیری ستونها افزایش پیدا می کند.

به احتمال زیاد کنجکاو شده اید که بیشتر درباره نحوه اجرای این روش مقاوم سازی بدانید. در روش مقاوم سازی بتن با ژاکت بتنی، ابتدا آرماتورها به دور ستون بسته می شوند؛ سپس دور تا دور ستون قالب بندی شده و در همین قالب، عملیات بتن ریزی یا بتن پاشی انجام خواهد شد. بعد از مقاوم شدن بتن ریخته شده، قالب موردنظر از اطراف ستون برداشته می شود و میلگردها و بتن های دور میلگرد به ستون اضافه می شوند که همین موضوع باعث افزایش مقاومت ستون ساختمان خواهد شد.

 

مقاوم سازی ستون

 

به دنبال مقاوم سازی سازه هستید!؟  با ما تماس بگیرید 09125772622

 

مقاوم سازی ستون با روکش فولادی:

یکی دیگر از روشهای مقاوم سازی ستون های بتنی، محصور کردن ستونهای بتنی با پوشش فولادی است. در روش مقاوم سازی با ژاکت فولادی، ستونهای بتنی با ورق های فولادی پوشیده می شوند و فضای میان روکش فولادی و ستون با ملات منبسط شونده پر می شود. از روکش فولادی، می توان برای بهسازی موقتی ستونهای آسیب دیده در اثر زلزله و فشار استفاده کرد. بعد از مقاوم سازی ستون با روکش های فولادی، خواهید دید که ابعاد و وزن ستونها بیشتر می شود. به کارگیری روکش فولادی در مقاوم سازی ستون باعث افزایش مقاومت برشی و مقاومت خمشی ستونها می شود.

در این نوشته با ضرورت مقاوم سازی ستون های ساختمان آشنا شدید و دانستید که این کار برای افزایش مقاوم ساختمان تا چه اندازه ضروری است. همچنین با 3 روش عالی برای مقاوم سازی ستونها آشنا شدید.

مقاوم سازی ستون با روش FRP، مقاوم سازی با کمک ژاکت بتنی و مقاوم سازی ستون با روکش فولادی از جمله روشهایی هستند که با کمک آنها می توان مقاومت و استحکام ستونها را افزایش داد. هر کدام از این روشها، مزایا و معایب خاص خودشان را دارند.

امروزه در اکثر موارد، از روش FRP برای مقاوم سازی ستون ها استفاده می شود.

 

به دنبال مقاوم سازی سازه هستید!؟  با ما تماس بگیرید 09125772622


 

اشتراک گذاری:
تعداد بازدید : 7045 نفر

امتیاز بدهید:

ارسال نظر

نظرات دیگران

هنوز نظری ثبت نشده است ، اولین نظر را شما ثبت نمائید.