برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید


فوم ضدحریق چیست؟

فوم های ضد حریق بر پایه پلی اورتان می باشند، بنابراین جهت بررسی فوم های ضد حریق پلی اورتانی ابتدا لازم است پلی اورتان را تعریف کنیم.

 

فوم ضد حریق B1

پلی اورتان چیست؟

پلی اورتان به دسته از مواد شیمیایی گفته می شوند كه از واكنش پلی يول و ايزوسیانات تشكيل شده باشند. پلی‌اورتان‌ اولین بار توسط اوتو بایر در سال ۱۹۳۷ در آلمان کشف شد، این مواد با داشتن خواص ویژه پیشرفت بسیار زیادی را در انواع صنایع جهان داشتند. اولین پلی‌اورتان، از واکنش دی‌ایزوسیانات تولید شدند. آلیتان‌ها ترکیباتی هستند که در ساختار آن‌ها پیوند اورتانی وجود دارد. پلی‌اورتان (PU) نام عمومی پلیمرهایی است که دارای پیوند اورتانی می‌باشند. پیوند اورتانی از طریق واکنش افزایشی بین یک گروه ایزوسیانات و یک ترکیب دارای هیدروژن فعال مثل گروه هیدروکسیل تشکیل شده‌است. گروه‌های ایزوسیانات به شدت واکنش پذیر بوده و به همین علت پیشرفت واکنش آن‌ها نیاز به افزایش دما ندارد. (واکنش در دمای محیط صورت می‌گیرد) مهم‌ترین ویژگی این گروه از پلیمرها این است که پس از واکنش، ساختاری پایدار به وجود می‌آید.
پس از توليد تجاری پلی يورتان ها در سال های 1940 ميلادی و استفاده از پلی اترها در توليد فوم های پلی اورتان استفاده از آنها به عنوان عايق حرارتی و برودتی بسيار رايج و متداول گرديد. 
از سوی ديگر با توجه به دامنه رايج استفاده از عايق های حرارتی در مصارف خانگی، صنعتی و نظامی، مطالعات انجام شده نشان داده كه فوم های سخت پلی اورتان به عنوان عايق حرارتی، نسبت به ساير عايق های حرارتی از راندمان عملكرد مطلوب تری برخوردار می باشند كه اين خود بزرگترين مزيت استفاده فراوان و گسترده از عايق پلی يورتان است.
این ماده به دلیل داشتن خواصی از قبیل مقاومت بالا، قدرت چسبندگی و کششی بالا، مقامت عالی در برابر خوردگی، نفوذ حرارت، برودت و صدا و همچنین سبک وزن بودن و… باعث شده است که از این ماده در صنایع مختلف استفاده گسترده ای گردد.

 

جهت مشاهده محصولات فوم ضد حریق، بررسی مشخصات هر یک و انجام عملیات خرید اینترنتی، به فروشگاه آنلاین وریاماتاک مراجعه نمایید.

وریاماتاک

 

فوم پلی اورتان:

پر مصرفترین نوع چسب های پلی اورتانی، فوم های پلی اورتانی می باشند. این محصولات بیشترین استفاده را به عنوان درزگیر دارند، مطمئنا برایتان پیش آمده است که در فصل زمستان هوای سرد از درز بین درب و پنجره ها به داخل خانه نفوذ کند و یا حتی گرد و خاک بعد از مدتی بر روی لوازم خانه بنشیند، با استفاده از فوم های پلی اورتانی می توان به راحتی درز بین درب و پنجره با دیواره ها را پوشاند. همچنین از این محصول می توان به عنوان اسپری ضد حریق نیز استفاده نمود.

 

فوم ضد حریق پلی اورتانی


فوم ضد حریق پلی اورتانی:

در واحد های تجاری جهت از بین بردن درز بین کتیبه ها و یا در منزل های مسکونی پاشش فوم های پلی اورتانی بر روی رابیتس مرسوم هستند، فوم های پلی اورتانی هم به عنوان عایق برودتی مورد استفاده قرار میگیرند و هم به عنوان عایق حرارتی میتوانند تا چندین ساعت در مقابل حریق دوام بیاورند و از انتشار دود و گازهای سمی و کشنده و ورود آن به فضاهای مورد نظر جلوگیری بعمل بیاورند.

 

موارد استفاده از فوم های پلی اورتانی:

  1. نصب قاب درب و پنجره
  2. پر کردن و آب بندی شکاف ها ، اتصالات و حفره ها
  3. پر کردن و نفوذ در ترک دیوارها
  4. عایق حرارتی در ساخت سقف
  5. آب بندی اطراف محل عبور کابل و لوله از دیوارها
  6. عایق صدا و ایزوله کردن دیوارهای پارتیشن
  7. چند منظوره دارای چسبندگی فوق العاده

 

فوم پلی اورتانی B1


همانطور که گفته شد چسب های پلی اورتان انواع متفاوتی دارند که که گونه ای از آن را می توان به عنوان درزگیر و یا وسیله بتونه کاری استفاده نمود. فوم های ضد حریق پلی اورتانی با توجه به تأییده های ضد حریق خود اعم از UL Fire Resistance و همچنین DIN 4102-1 کلاس B1 و B2 می توانند چندین ساعت در برابر حریق مقاومت کنند.
خاصیت پرکنندگی و درزگیری این فوم ها که به وسیله ی رطوبت موجود در محیط به انبساط می رسند می توانند محیط پیرامون خود را با جلوگیری از ورود گاز و دود های ناشی از آتش سوزی ایزوله کنند.

 

جهت مشاهده محصولات فوم ضد حریق، بررسی مشخصات هر یک و انجام عملیات خرید اینترنتی، به فروشگاه آنلاین وریاماتاک مراجعه نمایید.

وریاماتاک

 

انواع فوم های ضد حریق بر اساس رده ی مقاومت حرارتی:

فوم های پلی اورتانی، دارای تاییده های معتبر ضد حریق در فروشگاه اینترنتی وریاماتاک به فروش می رسند که هر کدام کاربرد های متفاوتی دارند. همانطور که پیش تر گفته شد این فوم ها بر اساس استاندارد DIN 4102-1 به دو دسته ی B1 و B2 تقسیم بندی میشوند، کلاس B1 در برابر حریق مقاومت بهتری را از خود نشان می دهند و کیفیت بالاتری را نیز دارند.
همچنین با توجه به فرمولاسیون ساخت آنها، بازدهی هر کدام نیز متفاوت است و معمولا بعد از واکنش در برابر رطوبت موجود در محیط به حجم قابل قبول و متفاوتی میرسند که معمولا از 30 تا 60 لیتر متغیر می باشد.
این فوم ها که به عنوان درزگیر نیز مورد استفاده قرار می گیرند ویژگی ها و مزایای دیگری نیز دارند که در ادامه به آن می پردازیم.

 

رده ی مقاومت حرارتی پلی اورتان

 

ویژگی ها و مزایای مواد آتش بند پلی اورتانی:

  1. چسبندگی بسیار بالا به سطوح متفاوت
  2. مقاومت در برابر رطوبت و شرایط مختلف آب و هوایی
  3. مقاوم در برابر عوامل خورنده
  4. قابلیت انعطاف پذیری بالا
  5. حفظ پایداری در دماهای بالا
  6. مقاوم در برابر تابش خورشید
  7. دارای خاصیت رنگپذیری و سمباده خوری

 

 

اشتراک گذاری:
تعداد بازدید : 4914 نفر

امتیاز بدهید:

سوالات متداول :

  • فوم ضد حریق کلاس B1 و B2 به چه معناست؟

    فوم های ضد حریق بر اساس استاندارد DIN 4102 به دو دسته ی B1 و B2 تقسیم بندی میشوند، کلاس B1 در برابر حریق مقاومت بهتری را از خود نشان می دهند و کیفیت بالاتری را نیز دارند.

  • فوم ضد حریق B2 تا چه میزان در برابر حریق مقاوم هستند؟  

    فوم های پلی اورتان کلاس B2 فقط جهت ساختمان هایی استفاده می گردند که نیاز به محافظت ویژه در برابر حریق ندارند.

ارسال نظر

نظرات دیگران

هنوز نظری ثبت نشده است ، اولین نظر را شما ثبت نمائید.