برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید


کلینیک بتن : انواع بتن و مقاومت بتن

بتن چیست؟

بتن یکی از مقاوم ترین سنگ هایی است که امروزه در ساخت بیشتر ساختمان ها از آن استفاده می شود، یتن که با استفاده از آب ، سیمان و سنگدانه درست می شود.

سنگدانی بخشی است که تشکیل شده از ماسه و شن است و سیمان بخشی از این ماده است که از مصالح آهکی رس سیلیس و و اکسید های معدنی در دمای بالای 1400 درجه سانتی گراد ساخته می شود.

 

انواع بتن

از انواع بتن می توان به: بتن معمولی، غیر مسلح، مسلح، پیش تنیده، پیش ساخته، سنگین، هوادار، آماده، پلیمری، و... غیره اشاره کرد که هر کدام به دلیل خاصی ساخته شده و برای کار های مختلفی استفاده می شود.

به عنوان مثال بتن پیش تنیده برای ساخت بناهای عظیم استفاده می شود. در این نوع بتن به دلیل استفاده از میلگرد، فشار سازه بر روی میلگرد ها افتاده و از فشار بیش از حد روی بتن جلوگیری می کند.

یکی دیگر از بتن هایی که برای ساخت بناهایی مانند مسجد و یا موزه از آن استفاده می شود، بتن طرح دار است که با دارا بودن طرح ها و اشکال بسیار زیبا روی آن جای خود را در صنعت ساختمان سازی باز کرده است.

یکی دیگر از انواع بتن، بتن پلیمری است که در آن به جای استفاده از سیمان، ذرات به صورت پلیمری به یکدیگر متصل اند و در نتیجه فضای خالی بین بتن پر شده و دارای بیشترین چکالی ممکن می شود.

یکی دیگر از انواع بتن که در جاده سازی استفاده بسیار زیادی دارد بتن زودگیر است، این نوع بتن به گونه ای است که تنها ساعاتی پس از تولید به مقاومت بالایی می رسد و به همین علت در ساخت جاده ها از آن استفاده می شود.

 

مقاومت بتن

مقاومت بتن ها بر اساس فرمولی به شرح زیر به دست آمده که برای مقاومت سنجی بتن استفاده می شود همچنین از این فرمول برای یافتن مقاومت فشاری مشخصه بتن استفاده میشود.

Fc=(w/10)-9

که در اینجاFc مقاومت مشخصه بتن بر اساس آیین نامه بتن ایران و نمونه های استوانه ای استاندارد بر حسب مگا پاسکال است.

در این فرمول w نیز عیار سیمان بر حسب کیلوگرم بر متر مکعب است.


ساخت بتن

البته بعضی اوقات می توانید خودتان به ساخت بتن بپردازید، به طوریکه:

در ابتدا می بایست سیمان را به نسبت 1 به 4 با ماسه مخلوط کنید البته نباید فراموش کرد که به ازای هر یک کیسه سیمان می بایست چهار کیسه سیمان به آن اضافه کرد.

سپس در داخل مخلوط حفره ای بسته به مواد مخلوطی ایجاد کرده و به آرامی در آن حفره آب ریخته و مواد مخلوط را به آن اضافه می کنیم و دوباره آب اضافه کرده و این روند را 4 الی 5 پار انجام داده تا مخلوط مناسب را به دست آوریم.

البته این کار را با دستگاهی به نام خلاطه نیز می توان انجام داد به صورتی که ابتدا سیمان را داخل دستگاه ریخته، سپس آب و پس از آن سنگ ریزه ها را به مخلوط اضافه می کنیم و منتظر مانده تا دستگاه آنهارا مخلوط کند.

و البته دستگاه خلاطه قیمت و تنوع مختلفی دارد که به شرح زیر می باشد:

دستگاه خلاطه با ظرفیت بین 250 تا 300 لیتر حدودا 20,000,000 ریال

دستگاه خلاطه با ظرفیت بین300 تا 500 لیتر حدودا 100,000,000 ریال

دستگاه خلاطه با ظرفیت بین 500 تا 750 لیتر حدودا 150,000,000 ریال

دستگاه خلاطه با ظرفیت بین 750 تا 1000 لیتر حدودا 200,000,000 ریال

که برای تهیه این دستگاه می توانید به نمایندگی های معتبر مراجعه و از آنها خرید کنید. توجه داشته باشید که قیمت ها حدودی و مربوط به تابستان سال ۹۸ می باشد.

 

اشتراک گذاری:
تعداد بازدید : 4912 نفر

امتیاز بدهید:

ارسال نظر

نظرات دیگران

هنوز نظری ثبت نشده است ، اولین نظر را شما ثبت نمائید.