برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید


برش بتن

بهترین روش برش بتن

در پروژه های عمرانی ممکن است حین اجرای کار یا در زمان بهره برداری به دلایل مختلف اعم از تغییر در نقشه معماری و سازه و یا جهت عبور دادن مجاری تأسیساتی مانند داکتها، کانال ها و لوله ها از سقف و یا دیوار بتنی، لازم باشد بخشی از بتن تراشیده شود و یا عملیات برش بتن انجام گیرد. به فرآیند تراشیدن، حفر کردن و برداشتن کنترل شده ی قسمتی از بتن برش گفته می شود. بسته به اینکه نیاز ما چیست، روشهای اجرایی و ابزار متناسب با آن نیز متفاوت خواهد بود. حال در زیر با روش های برش بتن بیشتر آشنا خواهیم شد:

 

جهت انجام عملیات برش بتن

با تیم وریاماتاک تماس بگیرید

برش در بتن

 

بتن برش به روش کُرگیری (Core drilling) :

جهت برش بتن مسلح نیاز به ابزاری قدرتمند است تا بتوان به وسیله ی آن به آسانی، مقطع موردنظر بتن را برش داد. کُرگیری یا مغزه گیری بتن امروزه با استفاده از ابزارهای پیشرفته و تخصصی با توجه به نیازهای متفاوت، کاربردی روزافزون را در پروژه های عمرانی در پی داشته است. دستگاه های مغزه گیر الماسه قابلیت برش میلگردهای مدفون در بتن مسلح را داراست که این امر سبب می شود تا بتوان تا عمق مورد نظر در بتن نفوذ کرد. همچنین می توان از مغزه های بدست آمده جهت بررسی و آزمایشات بتن اعم از آزمایش مقاومت فشاری، خمشی، کششی، تعیین عمق کربناسیون و ... استفاده نمود.

یکی از کاربرد های استفاده از دستگاه کرگیر ایجاد نمودن بازشو در بتن مسلح می باشد که روش انجام این امر، کرگیری به روش متوالی است، یعنی در راستای مختصات مورد نظر بازشو، به فواصل معین و مشخصی به صورت متوالی برش صورت می پذیرد. قطر معمول دستگاه های کرگیری ۲۰۰ میلی متر و عمق معمول آن ۱۵۰ سانتی متر می باشد.

 

کرگیری بتن

 

از کاربرد های دیگر مغزی گیری می توان به ایجاد حفره برای کاشت میلگرد اشاره نمود، گاهی لازم است جهت پیاده سازی هدفی معین اعم از ایجاد کنسول یا اضافه نمودن ستون در بتن مسلح اجرا شده، کاشت میلگرد انجام شود بنابرین نمیتوان به وسیله ی دریل میلگرد های مدفون را برش داد پس بهترین وسیله استفاده از دستگاه کرگیر می باشد.

ویژگی ها و مزایای برش بتن به روش کُرگیری:

  • امکان سوراخکاری بتن مسلح به قطر و عمق دلخواه
  • امکان انجام عملیات بتن برش در سطوح افقی و عمودی
  • امکان سوراخکاری بتن مسلح بدون وارد کردن لطمه و ایجاد ترک در سایر قسمت ها
  • سرعت بالا در برش بتن
  • کیفیت بالا در عملیات بتن برش
  • عدم ایجاد آلودگی صوتی

 

 

برش بتن با استفاده از کاتر (کف­بُر) (Cutter machines) :

از روش های متداول برش بتن استفاده از دستگاه كف بر يا كاتر است. دستگاه های كاتر به صورت هیدرولیکی، برقي و ديزلي کار می کنند. اساس کار کارترها به این صورت است که با استفاده از ديسك های الماسه - در سايز های مختلف – شیارهایی در جان بتن ايجاد مي گردد. عمق این شیارها به اندازه ی الماسه بستگی دارد و ممکن است به 50 سانتیمتر هم برسد. شیارهای ایجاد شده به صورت خطوط كاملا مستقيم هستند. از موارد کاربرد کاتر می توان به برداشت قسمت های خراب كف خيابان و پیاده رو، ايجاد راهرو برای عبور آب و تاسيسات در كف های بتنی، برداشت كامل كف های بتنی، باز كردن حفره های عميق و ... اشاره کرد. دقت برش بتن با استفاده از کاتر بالا بوده و صفحه برش کاملا صاف و یکدست می باشد.

 

کاتر بتن کفبر

 

ویژگی های بتن برش با دستگاه کاتر:

  • برش بتن به این روش هزینه پایینی دارد.
  • قیمت دستگاه و تجهیزات مصرفی آن نسبتاً کم است.
  • جهت بتن برش با حجم متوسط مناسب است.
  • پایین بودن سرعت برش بتن بوسیله ی این روش.

 

جهت مشاوره در خصوص برش در بتن با ما تماس بگیرید

برش در بتن

 

 

بتن برش با استفاده از دیواربُر یا والسا (Wall Sawing machines) :

در اين روش با استفاده از دستگاه هاي عمود بُر هیدرولیکی كه بر روي ديوار و دیگر سطوح عمودي نصب مي گردد، میتوان بر روی سطوح بتنی برش انجام داد. 
مزیت استفاده از این روش دقت بالای برش و ایجاد سطحی صاف پس از عملیات، به دليل استفاده از تیغه است. برخلاف دستگاه سیم الماسه از اين روش براي برش سطوحي كه سطح پشتي بتن آزاد نمي باشد نیز مي توان استفاده نمود ولی در عین حال با محدودیت هایی از قبیل عمق برش نیز روبه رو خواهیم بود زیرا با استفاده از این روش می توان برش هایی حداکثر تا عمق 45 تا 60 سانتی متر با توجه به نوع تیغه و قطر آن انجام داد.
جهت برش بتن بوسیله ی وال سا ابتدا با استفاده از دستگاه های کرگیر محل تلاقی خطوط برش بر روی عضو بتنی سوراخ می شود تا دستگاه بیشتر از حد تعیین شده پیشرفت نکند. ریل های دستگاه در فاصله معین از خطوط برش به بتن متصل می گردد و بعد از آن موتور دستگاه به همراه تیغه الماسه بر روی ریل نصب می شود. باید توجه داشت که برای برش های عمیق و نیمه عمیق نمی توان در یک مرحله تمامی عمق مد نظر را برش داد بنابراین برش در دو یا سه مرحله با افزایش قطر تیغه امکان پذیر است.

 

مشاهده تصاویر و فیلم مربوط به انجام پروژه برش بتن توسط دستگاه وال ساو -  Wall SAW

 

 

برش بتن سیمی یا سیم الماسه (Wire Sawing machines) :

سوال این است که اگر نیاز به بتن برش در ابعاد حجیم و در سریع ترین زمان ممکن باشد چه راهکاری مناسب است؟ برش سیمی بتن یکی از روش های سریع برای برش مقاطع بتنی خصوصاً در ابعاد گسترده است. 
جهت بریدن بتن به صورت قالبی میتوان با توجه به عملکرد قوی سیم الماسه قطعات بتنی را به آسانی و به شکل قالبی برش داد. باید اضافه نمود استفاده از دستگاه سیم الماسه یکی از روش های نسبتاً جدید جهت انجام پروژه های برش و تخریب بتن مسلح می باشد. 
یکی از المان های تعیین کننده ی طول سیم برش، ابعاد بتن مدنظر می باشد. برای استفاده از این روش ابتدا به وسیله ی دستگاه گردبر بتن (کرگیر یا مغزه گیر) در دو طرف مقطع بتنی مورد نظر سوراخ هایی ایجاد شده و سیم الماسه از داخل این حفره ها عبور داده می شود سپس با شروع به کار دستگاه سیم برش، چرخش سیم الماسه آغاز گردیده و برش بین سوراخ ها صورت می پذیرد.

 

برش سیمی بتن - بتن برش

 

ویژگی ها و مزایای بتن برش با سیم الماسه:

  • ایجاد شکل های مختلف با اندازه های دلخواه
  • قابل استفاده در سطوح عمودی، افقی و شيبدار
  • عدم ايجاد آلودگی صوتی
  • پیوسته بودن برش
  • صرفه جویی در زمان و هزینه
  • عدم محدوديت در ابعاد برش
  • دقت و سرعت بالا

 

بدنبال برش بتن هستید!؟  با ما تماس بگیرید 

برش در بتن

 

 

تخریب بتن با استفاده از دستگاه اسپیلتر

دستگاه تخریب اسپیلتر که بسیار پرقدرت می باشد نیروی بسیار زیادی به سنگ و بتن وارد می کند و باعث فروپاشی آن ها می شود. این دستگاه قادر است سخت ترین سنگ ها را خرد و متلاشی سازد. برای شروع کار ابتدا در داخل سنگ یا بتن سوراخی به ارتفاع تقریبی 50 سانتی متر حفر می کنیم. سپس گوه های جک دستگاه را به منظور حصول اطمینان از عدم لرزش و لغزش احتمالی تنظیم می کنیم. با روشن شدن دستگاه ظرف چند ثانیه نیروی هیدرولیکی پر قدرتی به سنگ و بتن وارد شده و آن را دونیم می کند. دستگاه تخریب اسپیلتر قادر است در سطوح شیبدار و در زاویه های مختلف کار کند. از قابلیت های دیگر این دستگاه می توان به امکان استفاده از آن در عمق آب اشاره کرد.

 


 
اشتراک گذاری:
تعداد بازدید : 20250 نفر

امتیاز بدهید:

ارسال نظر

نظرات دیگران