برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید


روش مقاوم سازی با FRP

وقتی ساختمانی مقاوم نباشد، در اثر گذشت زمان و ضربات احتمالی، سست می شود و فرو می ریزد. مهندسان برای افزایش طول عمر ساختمان، از روش های مقاوم سازی استفاده می کنند. روش های زیادی برای مقاوم سازی ساختمان های بتنی، آجری و... وجود دارد. یکی از این روش ها، روش مقاوم سازی با FRP است که در این نوشته با آن آشنا خواهید شد.

 

ضرورت مقاوم سازی ساختمانها

چندین سال بعد از ساخت یک ساختمان، به دلیل بروز مشکلاتی چون: تغییر شکل ظاهری، کاهش مقاومت و کاهش شکل پذیری مصالح، باید ساختمان را مقاوم سازی کرد.

گاهی اوقات اتفاقاتی نظیر آسیب های ناشی از صدمات و زمین لرزه، اشتباهات هنگام طراحی اولیه ساختمان و تغییر کاربری بنا باعث می شود که افراد به فکر مقاوم سازی ساختمان خود بیفتند. برای مقاوم سازی سازه های مختلف از مصالح مناسب استفاده می شود. هرکدام از مصالح به کار رفته برای مقاوم سازی خواص خاص خودشان را دارند. مهندسان عمران و متخصصان دانستند که از ترکیب الیاف و پلیمر می توان برای افزایش مقاومت ساختمان استفاده کرد. این یافته، منجر به پیدایش روش FRP شد.

برای مقاوم سازی ستون های ساختمان از روش های سنتی و جدید استفاده می شود. از روش های قدیمی مقاوم سازی می توان به مقاوم سازی با ژاکت بتنی و مقاوم سازی با ژاکت فولادی اشاره کرد. جدیدترین و کاربردی ترین روش مقاوم سازی ساختمان در حال حاضر، روش مقاوم سازی با FRP است که بسیار موردتوجه مهندسان عمران قرار گرفته است.

برای مشاوره رایگان در زمینه اف آر پی و مقاوم سازی سازه با ما تماس بگیرید 

09125772622

 

FRP چیست؟

FRP کوتاه شده عبارت انگلیسی Fiber Reinforced Polymer است. FRP، محصولی ترکیبی است که از دو بخش الیاف و پلیمر تشکیل شده است. از مهمترین موارد استفاده FRP می توان به مقاوم سازی سازه های بتنی اشاره کرد.

 

FRP چیست؟

 

کاربرد روش FRP چیست؟

روش FRP، برای مقاوم سازی ساختمان ها به کار می رود. FRP در تقویت ستون های بتونی نقش موثری دارد. با استفاده از این روش ستون ها تقویت می شوند، مقاومت بتون افزایش می یابد و میزان شکل پذیری آن بیشتر می شود. به کمک مواد کامپوزیتی FRP، می توان ساختمان را در برابر زلزله و ضربه های محکم مقاوم تر کرد.

کاربرد روش FRP

FRP در تقویت خمشی و برشی دیوارهای برشی تاثیر زیادی دارد. دال های ساختمان نیز با کمک FRP تقویت می شوند. افزایش ظرفیت خمشی مثبت و منفی دال ها، کنترل ترک ها و تقویت اتصالات سازه از جمله کاربردهای مهم FRP است.

ورقه های ساخته شده به روش FRP به ساختمان می چسپند و از تخریب یا تغییر شکل سازه جلوگیری می کنند. ضخامت ورق های FRP کم است و به همین دلیل در تقویت ستون های ساختمان نقش موثری دارند، به علاوه FRP در معماری ساختمان تغییری ایجاد نمی کند و به همین دلیل، روشی عالی برای افزایش مقاومت و حفظ شکل ظاهری ساختمان است.

 

اف آر پی

 

مصالح مورد استفاده در روش FRP

گفتیم که FRP از ترکیب الیاف و پلیمر تشکیل می شود. الیاف مورد استفاده در FRP، الیاف کربن، شیشه، آرامید و بازالت هستند. پلیمرهای FRP هم از بین پلیمرهایی چون رزین آپوکسی، ونیل استر و پلی استر انتخاب می شود.

برای مشاوره رایگان در زمینه اف آر پی و مقاوم سازی سازه با ما تماس بگیرید 09125772622

 

مزایای وجود الیاف و پلیمر در ساخت ورقه های FRP

مزایای وجود این الیاف در ورقه های FRP تامین مقاومت مصالح و تامین سختی آنها است. گفتیم که از پلیمر نیز در ورقه های FRP استفاده می شود، از مزایای وجود پلیمر در FRP می توان به محافظت از فیبر، جلوگیری از خسارات مکانیکی به الیاف، انتقال برش از فیبر تقویتی به ماده مجاور و کنترل کمانش موضعی الیاف تحت فشار اشاره کرد.

 

مقاوم سازی ساختمان با روش FRP

 

مقاوم سازی ساختمان با روش FRP

در سال های اخیر استفاده از FRP برای مقاوم سازی بناها به شدت مورد توجه قرار گرفته است. FRP مدرن ترین روش مقاوم سازی ساختمان است

 

مزایای روش FRP:

  • وزن کم مصالح مورد استفاده
  • سرعت بالای اجرای عملیات
  • عدم ایجاد محدودیت
  • مقاومت زیاد
  • نفوذ ناپذیری مغناطیسی
  • حمل و نقل آسان
  • مقاومت کششی زیاد

 

چگونه می توان از FRP برای مقاوم سازی ساختمان استفاده کرد؟

در قسمت های مختلف سازه ها از جمله تیر، دال، دیوار و ستون ها می توان از روش FRP استفاده کرد. این روش برای مقاوم سازی ساختمان ها، پل ها، سازه های صنعتی، سازه های بنایی، سازه های بتنی، ساختمان های مسکونی و ساختمان های تجاری استفاده می شود. در نیروگاه ها می توان از روش FRP برای مقاوم سازی پایه پل، خطوط لوله و سیلوها استفاده کرد.

 

هزینه مقاوم سازی با کمک روش FRP

برای خرید و اجرای روش FRP به هزینه های بالا نیازی نخواهید داشت. مقاوم سازی با روش FRP از بهترین و اقتصادی ترین روش های مقاوم سازی ساختمان است.

 

انواع محصولات ساخته شده با مواد FRP

 

انواع محصولات ساخته شده با مواد FRP

از مواد FRP برای ساختن انواع تجهیزات ساختمان استفاده می شود. از جمله این تجهیزات می توان به ورقه های FRP، میلگرد، کابل و نوار اشاره کرد.

ورقه های FRP: ورقه های FRP، ورقه هایی با ضخامت چند میلیمتر است که با چسبهای محکم به سطح بتن چسپانده می شوند. از این ورقه ها برای تعمیر و تقویت سازه های آسیب دیده در اثر زلزله و فرسایش استفاده می شود. ورقه های FRP از نظر شکل پذیری می توانند به شکلهای پارچه ای و صفحه ای باشند. شکل پارچه ای این ورقه ها، شکل پذیری بالایی دارند و در چند جهت استفاده می شوند؛ اما صفحه های FRP منعطف و شکل پذیر نیستند.

کابل، نوار و تاندن های ساخته شده با مواد FRP: این محصولات در سازه های کابلی و بتنی استفاده می شوند. برای سازه های نزدیک آب و مجاور با محیط دریا، از این تجهیزات استفاده می شود.

میلگردهای با مواد FRP: با استفاده از این میلگردها، ساختمان در برابر خوردگی و فرسایش محافظت می شود. از این میلگردها برای مقاوم سازی ساختمانهای موجود در فضاهای قلیایی استفاده می شود. از میلگردهای FRP، برای مقاوم سازی سازه های دریایی و پلها استفاده می شود. وقتی رطوبت و دمای محیط افزایش پیدا می کند و محیط کلریدی می شود، فولادها خورده می شوند که همین موضوع باعث خوردگی سازه می شود. به همین دلیل است که از میلگردهای ساخته شده با FRP در این سازه ها استفاده می کنند تا جلوی خوردگی فولاد و تخریب سازه بتنی را بگیرند.

در این نوشته با روش مقاوم سازی FRP آشنا شدید. از اینکه تا انتهای این مطلب همراه ما بودید از شما ممنونیم.

 

برای مشاوره رایگان در زمینه اف آر پی و مقاوم سازی سازه با ما تماس بگیرید 09125772622

 

 

اشتراک گذاری:
تعداد بازدید : 7954 نفر

امتیاز بدهید:

ارسال نظر

نظرات دیگران