پلی یورتان یا پلی اورتان به دسته از مواد شیمیایی كه از واكنش پلی يول و ايزوسیانات تشكيل شده، اطلاق می گردد. صنعت پلاستیک بیش از نیم قرن پیش با فرایند های پلیمریزاسیون برای تولید پلاستیک کار می کرد، پلییورتان اولین بار توسط اوتو بایر در سال ۱۹۳۷ در آلمان کشف شد، این مواد با داشتن خواص ویژه پیشرفت بسیار زیادی را در انواع صنایع جهان داشتند. اولین پلیاورتان، از واکنش دیایزوسیانات تولید شدند. آلیتانها ترکیباتی هستند که در ساختار آنها پیوند اورتانی وجود دارد.
پلییورتان (PU) نام عمومی پلیمرهایی است که دارای پیوند یورتانی میباشند. پیوند یورتانی از طریق واکنش افزایشی بین یک گروه ایزوسیانات و یک ترکیب دارای هیدروژن فعال مثل گروه هیدروکسیل تشکیل شدهاست. گروههای ایزوسیانات به شدت واکنش پذیر بوده و به همین علت پیشرفت واکنش آنها نیاز به افزایش دما ندارد. (واکنش در دمای محیط صورت میگیرد) مهمترین ویژگی این گروه از پلیمرها این است که پس از واکنش ساختاری پایدار به وجود میآید.
پس از توليد تجاری پلی يورتان ها در سال های 1940 ميلادی و استفاده از پلی اترها در توليد فوم های پلی یورتان استفاده از آنها به عنوان عايق حرارتی و برودتی بسيار رايج و متداول گرديد.
استفاده از فوم پلی اورتان سخت به دليل ساختار كامپوزيتی پلی اورتان با سلول های هم اندازه و بسته هوا، طی محاسبات انتقال حرارت، فوم پلی اورتان سخت ميزان ضريب هدايت حرارتی بسيار پايينی را ايجاد می نمايد. هرچه تعداد و اندازه سلول های بسته كوچك تر و يكنواخت تر باشد، راندمان عايق پلی اورتان بالاتر بوده و استفاده از آن نتايج مطلوب تری را حاصل خواهد كرد.
از سوی ديگر با توجه به دامنه رايج استفاده از عايق های حرارتی در مصارف خانگی، صنعتی و نظامی دامنه دمايی 30 تا 110 درجه سانتيگراد می باشد، مطالعات انجام شده نشان داده كه فوم های سخت پلی اورتان به عنوان عايق حرارتی پلی يورتان نسبت به ساير عايق های حرارتی از راندمان عملكرد مطلوب تری برخوردار می باشد كه اين خود بزرگترين مزيت استفاده فراوان و گسترده از عايق پلی يورتان می باشد.
این ماده به دلیل داشتن خواصی از قبیل مقاومت بالا، قدرت چسبندگی و کششی بالا، مقامت عالی در برابر خوردگی نفوذ حرارت، برودت و صدا و سبک وزن بودن و… باعث شده است که از این ماده در صنایع مختلف استفاده گسترده ای گردد.
پاشش(اسپری)، تزریق، ریختن
هر کدام دارای زمان بندی خاص برای بستن فوم که شامل عایق کاری، تولید قالب یا ایجاد یک محصول جدید است، می باشند.
عملیات پاشش طی مدت زمان کوتاهی صورت می گیرد ولی عملیات تزریق و ریختن زمان بیشتری می خواهد.
نکته:
جهت عملیات پاشش فوم های پلی اورتانی میتوان از فوم گان استفاده نمود. البته قابل ذکر است که فوم های پلی اورتانی به دو صورت اسپری دار و گان خور در بازار موجود می باشند. جهت استفاده از مدل گان خور فوم های پلی اورتانی نیاز است تا از فوم گان استفاده نمود.
فروشگاه اینترنتی وریاماتاک ارائه دهنده ی فوم گان با بهترین قیمت می باشد. جهت مشاهده و خرید، کلیک نمایید.
پلی یورتان به عنوان یکی از متنوع ترین مواد مصرفی در صنایع مختلف در حال حاضر است. پلی یورتان دارای دو نوع فوم نرم و فوم سخت است.
در ابتدا حدودا در دوران جنگ جهانی دوم از پلی یورتان برای پوشش هواپیما استفاده می شد. در آن زمان پلی یورتان تا سال ۱۹۵۲ میلادی در بازار هیچگونه مصرفی نداشت تا اینکه دوسال بعد فوم نرم پلی یورتان بر پایه TDI یا فوم فلکس و پلی ال پلی استری تولید شد. همچنین از این مواد برای تولید فوم سخت پلی یورتان (Rigid) و الاستومر ها استفاده می گردید. طی فعالیت های موازی در کشورهای آمریکا و انگلستان، در سال های ۱۹۴۱-۱۹۵۸ انواع متفاوتی از محصولات اورتان تولید شد.
از پر مصرف ترین های پلی یورتان می توان به فوم مورد استفاده در مبلمان و فوم صندلی که از نوع فوم نرم پلی یورتان هستند میتوان اشاره کرد. فوم سخت یا (Rigid) نیز در عایق کاری دیوار و سقف ساختمان ها کاربرد دارد همچنین از جمله کاربرد های پلی یورتان میتوان به ترمو پلاستیک مورد استفاده در تجهیزات و وسایل پزشکی تا لااستومر های مورد استفاده در کفپوش و قطعات خودرو و حتی به عنوان آب بند و درزگیر، اشاره کرد.
پلی یورتان ماده بینظیری است که خواص الاستیکی لاستیک همراه با سختی و مقاومت فلز را هم زماند فراهم میکند.
مواد پلی اورتانی جهت استفاده به عنوان درزگیر به دو صورت به فروش می رسند. فوم های پلی اورتانی و ماستیک های پلی اورتانی.
پر مصرفترین نوع چسب های پلی اورتانی، فوم های پلی اورتانی می باشند. این محصولات بیشترین استفاده را به عنوان درزگیر دارند، مطمئنا برایتان پیش آمده است که در فصل زمستان هوای سرد از درز بین درب و پنجره ها به داخل خانه نفوذ کند و یا حتی گرد و خاک بعد از مدتی بر روی لوازم خانه بنشیند، با استفاده از فوم های پلی اورتانی می توان به راحتی درز بین درب و پنجره با دیواره ها را پوشاند. همچنین از این محصول می توان به عنوان اسپری ضد حریق نیز استفاده نمود.
در واحد های تجاری جهت از بین بردن درز بین کتیبه ها و یا در منزل های مسکونی پاشش فوم های پلی اورتانی بر روی رابیتس تا حد بسیار زیادی موثر هستند، هم به عنوان عایق برودتی استفاده می گردند و هم به عنوان عایق حرارتی میتوانند تا چندین ساعت در مقابل حریق دوام بیاورند و از انتشار دود و گازهای سمی و کشنده و ورود آن به فضاهای مورد نظر جلوگیری بعمل بیاورند.
فروشگاه اینترنتی وریاماتاک ارائه دهنده ی محصولات فوم درزگیر پلی یورتانی با بهترین قیمت می باشد. جهت مشاهده و خرید کلیک نمایید.
فروشگاه اینترنتی وریاماتاک ارائه دهنده ی محصولات مواد آتش بند پلی اورتانی با بهترین قیمت می باشد. جهت مشاهده و خرید کلیک نمایید.
ماستیک پلی یورتان در واقع یک درزگیر الاستومری تک جزئی است که در رطوبت هوا و در دمای معمول (دمای اتاق) خشک می شود. از ماستیک پلی یورتانی برای درزگیری و چسبانن میتوان استفاده نمود. پس میتوان گفت که ماستیک های پلی یورتان به عنوان چسب درزگیر مورد استفاده قرار می گیرد. مهمترین دلیل یا ویژگی که سبب می شود ماستیک پلی یورتان کاربرد زیادی داشته باشد، خاصیت الاستیسیته مناسب و در عین حال قدرت چسبندگی ماستیک پلی یورتان بر روی سطوح متفاوت می باشد. ماستیک پلی یورتان مقاومت خوبی در برابر ضربه و ارتعاشات و لرزش دارد. ضمنا مقاومت مکانیکی این چسب در مقایسه با سیلیکون بسیار بیشتر است.
وقتی بحث از درزگیری می شود، ماستیک پلی یورتان اولین گزینه پس از درزگیر سیلیکون یا همان چسب آکواریوم و چسب سیلیکون جهانی می باشد. اگرچه که هردوی این موارد عمل درزگیری را به نحو احسن انجام میدهند و در برابر رطوبت و حرارت و آب مقاوم هستند، در عین حال خاصیت الاستیسیته یا Elongation مناسبی هم دارند. اما تفاوت های بسیاری بین ماستیک پلی اورتان و درزگیر سیلیکون اسیدی می باشد. یکی از این تفاوت ها این است که ماستیک پلی اورتان ارکانیک و طبیعی است در حالیکه درزگیر و چسب سیلیکون غیر ارگانیک می باشد. به دلیل ارگانیک بودن ماستیک پلی یورتان هست که این ماستیک ها دوام کمتری در مقایسه با یسری از چسب های سیلیکون با کیفیت از خود نشان می دهند. بطور مثال ماندگاری ماستیک پلی اورتان بین 5 تا 10 سال است(بسته به برند تولید کننده ماستیک پلی یورتان و متریال و فرمولاسیون) ولی ماندگاری درزگیر و چسب سیلیکون دوبرابر این مقدار می باشد.
فروشگاه اینترنتی وریاماتاک ارائه دهنده ی محصولات ماستیک درزگیر پلی اورتانی با بهترین قیمت می باشد. جهت مشاهده و خرید کلیک نمایید.
ماستیک پلی یورتان برای انواع فعالیت های ساختمانی نظیر ساخت و ساز و یا تعمیر و بازسازی به کار برده می شود و از محبوبیت بالایی برخوردار است. البته ماستیک های پلی یورتان بصورت تک جزئی و دوجزئی تولید می شوند و هرکدام موارد استفاده خودشان را دارند. بطورکلی ماستیک های پلی یورتان برای استفاده در سطوح افقی و عمودی قابل استفاده هستند چراکه این چسب ها هیچگونه شره کردن و ریزش از روی سطح عمودی ندارند.
ماستیک های پلی اورتان در بازار با اسم های گوناگونی شناخته می شوند. ماستیک آب بندی، درزگیر آببندی، درزگیر ماستیکی، ماستیک درزگیری، درزگیر درزهای خارجی، درزگیر فلاشینگ، چسباندن فلاشینگ، درزگیری درایوال، درزگیری نمای خشک، چسب نمای خشک، چسب فایبرسمنت، چسب فایبرسمنت برد، درزگیر GFRC، درزگیر جی اف آر سی، درزگیری پنجره، ماستیک درزگیری پنجره، درزگیر درز ژوئن، ماستیک درز بتن، ماستیک درز انبساط، ماستیک درزگیری کف، ماستیک درزگیری دیوار و سقف، چسب پنل های عایق، چسب پنل های رطوبتی و حرارتی، چسب پنل های آگوستیک، چسب بتن، درزگیر بتن پیش ساخته، درزگیر بتن پریکست، درزگیر بتن، درزگیر اسلب های سرامیکی، درزگیر اسلب های بتنی، چسب هود، چسب پلی اورتان، چسب پلی یورتان، ماستیک پلی اورتان سوسیسی، ماستیک پلی یورتان کالباسی، چسب شیشه اتومبیل، چسب شیشه خودرو، چسب تریم کردن، چسب ماهیچه کشی، چسب مومکشی، موم کشی خودرو از مواردی هستند که در بازار برای فروش ماستیک پلی یورتان در ایران از آنها نام برده می شوند.
میتوان برای این منظور از محصولات فوم کلینر استفاده نمود، بدین ترتیب فوم های پلی اورتانی که هنوز خشک نشده است را به سادگی می توان پاک نمود و همچنین می توان گان و تفنگی تزریق فوم را نیز تمیز کرد. فوم کیلینر ها سطوح، لباس ها، قاب پنجره و درها را تمیز می کند و از گیرایش و گرفتگی فوم در آداپتور تفنگی تزریق جلوگیری بعمل می آورد.
از این محصولات برای تمیز کردن تفنگی تزریق فوم و همچنین مکانهایی که ناخواسته آلوده به فوم شده اند استفاده می شود.
فروشگاه اینترنتی وریاماتاک ارائه دهنده ی محصولات پاک کننده ی فوم پلی اورتانی با بهترین قیمت می باشد. جهت مشاهده و خرید، کلیک نمایید.
چسب پلی یورتان را چگونه پاک کنیم؟
برای این منظور میتوان از محصولات فوم کلینر استفاده نمود، بدین ترتیب فوم های پلی اورتانی که هنوز خشک نشده است به سادگی پاک می گردند، همچنین فوم کیلینرها سطوح، لباس ها، قاب پنجره و درها را تمیز می کند و از گیرایش و گرفتگی فوم در نازل تفنگی تزریق جلوگیری بعمل می آورد.
عمده ترین کاربرد پلی یورتان چیست؟
پلی یورتان برای چسباندن کلیه سطوح طبیعی، متخلل و مسطح کاربرد دارد. از این چسب برای سطوح مختلف سنگ، سرامیک، پلاستیک، چوب، شیشه و ... استفاده می گردد.
فوم پلی یورتان چیست؟
فوم پلی یورتان دسته ای از مواد شیمیایی است که از واکنش ایزوسیاناتها و پلی ال ها به عنوان مواد اصلی تشکیل دهنده ساخته میشود، این دو ماده وقتی باهم ترکیب میشوند در اثر واکنش شیمیایی به صورت فوم در آمده و بعد به جامد تبدیل میشوند.
وریاماتک ارائه دهنده خدمات : تخریب بتن | اجاره هیلتی | کُر گیری و برش بتن | اجاره چکش برقی | مقاوم سازی و کاشت بولت | کاشت میلگرد