جوشکاری فشاری گازی یا به اصطلاح فورجینگ، یک روش جوشکاری حالت جامد است که در آن پس از حرارت دادن به دو بخش متصل شونده تا دمایی بسیار زیاد دو قطعه را تحت فشار هیدرولیکی در هم ادغام یا به اصطلاح فورج میکنند. این نوع اتصال بهدلیل استحکام و دوام بالایی که دارد، یک روش رایج و پرطرفدار است. امروزه از جوشکاری فورجینگ برای جوش سر به سر میلگرد و بسیاری موارد دیگر استفاده میشود. در این مقاله کاربردها، معایب، چگونگی اجرا و ابزارهای مورد نیاز برای جوش فورجینگ را بررسی میکنیم.
این نوع جوش شامل حرارتدادن دو فلز است تا زمانی که به حالت چکشخواری و خمیری برسند پس از آن با توجه به فشار هیدرولیکی به یکدیگر متصل میشوند و یک پیوند محکم ایجاد میکنند.
در جوشکاری فورجینگ سر به سر میلگرد، از یک گاز مانند استیلن یا بوتان بهعنوان منبع حرارت استفاده میشود تا میلگردها هرچه سریعتر به دمای مورد نظر برای اتصال برسند. استفاده از گاز، یک منبع گرمای کنترلشده و ثابت را فراهم میکند که به شما اجازه میدهد تا میلگردها را بهطور یکنواخت و دقیق گرم کنید. دمای مورد نیاز برای فورجینگ میلگرد حدود ۱۱۰۰ تا ۱۳۷۰ درجه سانتیگراد است.
هنگامی که سرهای میلگرد به دمای مورد نظر رسیدند، شکلپذیر میشوند و میتوان آنها را شکلدهی کرد. در این زمان، سرهای دو میلگرد به یکدیگر چسبانده میشوند و با دستگاه هیدرولیک تحت فشار قرار میگیرند. اعمال فشار به ایجاد یک پیوند محکم در میلگردها کمک میکند و در نتیجه یک اتصال قوی و بادوام به دست میآید. البته باید توجه داشته باشید که جوش در اینجا، یک اصطلاح است و درواقع سرهای میلگرد از طریق حرارت و بدون استفاده از الکترود جوشکاری به یکدیگر پیوند میخورند یا به اصطلاح فورج می شوند.
آموزش جوش فورجینگ نیاز به دوره های عملی و کسب تجربه میدانی دارد. در بخش بعد مراحل جوشکاری فورجینگ سر به سر میلگرد را با هم بررسی میکنیم.
در این قسمت صفر تا صد مراحل اجرای جوش فورجینگ را با هم مرور میکنیم.
برای اینکه این جوش انجام شود، به یکسری دستگاهها و ابزارها نیاز است که در ادامه انواع لوازم و دستگاه جوش فورجینگ را معرفی میکنیم.
برای جوشکاری بهروش فورجینگ باید دو سر میلگرد، صاف و صیقلی باشد تا یک اتصال باکیفیت و بدون نقص ایجاد شود. برای همین با استفاده از یک دستگاه برش، کمی از سر هرکدام از میلگردها را برش میدهند.
این نوع گیره از یک قسمت ثابت و یک قسمت متحرک تشکیل شده است. با استفاده از آن میتوان میلگردها را بهگونهای تنظیم و ثابت کرد که در یک راستا قرار گیرند.
با استفاده از این پمپ، نیروی لازم برای چسباندن میلگردها و ایجاد پیوند بین آنها ایجاد میشود.
این سیلندر دارای یک پیستون فشار و یک محفظه روغن است که بهوسیله یک شلنگ به پمپ هیدرولیک متصل میشود.
این قسمت از دستگاه فورجینگ وظیفه دارد که دو گاز اکسیژن و استیلن را با یکدیگر مخلوط کند. همچنین امکان تنظیم مقدار هرکدام از گازها بهوسیله شیرهایی که روی مشعل تعبیه شده است، وجود دارد. مشعل به وسیله دو لوله به سیلندرهای اکسیژن و استیلن متصل میشود.
این نازل بهصورت یک حلقه است تا شعله بهشکلی یکنواخت در اطراف میلگرد پخش شود و آن را به شکل خمیری درآورد.
این کپسولها حاوی گاز اکسیژن و استیلن هستند.
این نوع جوش کاربردهای مختلفی دارد که عبارتند از:
• ساخت و ساز
• صنعت خودرو
• سازههای فلزی
• لولهکشی
• گرمایش و تهویه مطبوع
• فلزکاری هنری
این روش جوشکاری در پروژههای ساختمانی برای اتصال قطعات فولادی سازه، میلگردها و سایر سازههای فلزی استفاده میشود.
جوش فورجینگ برای اتصال اجزای خودرو، مانند سیستمهای اگزوز، مخازن سوخت و پانلهای بدنه بهکار میرود.
از این نوع جوشکاری، بهطور گسترده در کارگاههای تولید محصولات فلزی از جمله دروازه، نرده، چارچوب و … استفاده میکنند.
جوشکاری فورجینگ یک روش پرکاربرد در لولهکشی برای اتصال لولهها و اتصالات مسی است.
این نوع جوش برای اتصال اجزای فلزی در سیستمهای HVAC، مانند کانال کشی و خطوط تبرید به کار میرود.
هنرمندان و مجسمهسازان از جوشکاری بهروش فورجینگ برای خلق آثار هنری و مجسمههای فلزی پیچیده استفاده میکنند.
این نوع جوشکاری دارای مزایا و معایبی است که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم.
از جمله مزایای این مدل جوشکاری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
از جمله معایب فورجینگ میتوان موارد زیر را در نظر گرفت:
● این نوع جوشکاری، به مهارت و تجربه بالایی جهت دستیابی به جوشهای باکیفیت نیاز دارد. با توجه به این که سازمان فنی و حرفهای کشور، دوره جوش فورجینگ برگزار میکند، شما میتوانید از مجری، گواهینامه آن را درخواست کنید.
● این روش جوشکاری تا میلگرد سایز ۳۲ انجام میشود و برای میلگردهای سایز ۳۶ و ۴۰ روش دیگری بهنام اتصال کوپلر به کار میرود.
● این نوع جوشکاری با گازهای قابل اشتعال و دماهای بالا سروکار دارد. برای همین اقدامات احتیاطی مناسب برای جلوگیری از حوادث مهم است.
بازرسی اتصال فورجینگ فرآیند مهمی برای اطمینان از کیفیت جوش است. چند روش برای کنترل کیفیت این جوش وجود دارد که عبارتند از:
تکنیکهای NDT مانند توموگرافی کامپیوتری (CT) و رادیوگرافی کامپیوتری (CR) را میتوان برای تشخیص خطاها در اتصالات جوشکاری فورج استفاده کرد.
این روش، رایجترین روش بازرسی این اتصال است. جوش باید عاری از ترک، تخلخل و سایر عیوب باشد.
این آزمایش برای تعیین استحکام جوش انجام میشود.
این آزمایش برای تعیین سختی جوش انجام میشود.
جوش فورجینگ یکی از تکنیکهایی است که برای اتصال قطعات فلزی به یکدیگر استفاده میشود. این جوشکاری از طریق اعمال گرما و فشار، یک پیوند قوی و بادوام بین ۲ فلز ایجاد میکند. اتصال فورجینگ میلگرد مزایای مختلفی چون تطبیقپذیری، هزینه مقرونبهصرفه، تجهیزات قابلحمل و ... دارد. بااینحال، نیازمند مهارت، تجربه و توجه دقیق به جزئیات برای دستیابی به نتایج مطلوب است.
منابع:
https://www.twi-global.com/technical-knowledge/faqs/what-is-forge-welding
https://makeitfrommetal.com/what-is-forge-welding-a-comprehensive-beginners-guide/
https://blog.thepipingmart.com/other/gas-pressure-welding-advantages-and-disadvantages/
https://blog.thepipingmart.com/other/what-is-gas-pressure-welding-machine-uses-and-working/
امتیاز بدهید:
اولین نفر از اخبار جدید و لیست قیمت ها و تخفیف ها مطلع شوید!
تاریخ انقضا : 05/2020
تعداد محدود
وریاماتک ارائه دهنده خدمات : تخریب بتن | اجاره هیلتی | کُر گیری و برش بتن | اجاره چکش برقی | مقاوم سازی و کاشت بولت | کاشت میلگرد