برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید


فرق کاشت بولت با کاشت میلگرد چیست ؟

میتوان به صورت کلی بیان نمود که کاشت بولت در بتن به جهت الحاق یک سازه به بتن موجود انجام میگیرد، مانند اتصال صفحه پلیت جهت بنای اسکلت فلزی به فنداسیون بتنی و یا اتصال گاردریل ها، تیر برق ها، ماشین آلات صنعتی و .... به بتن موجود.

حال کاشت بولت به دو صورت در بتن موجود اتصال پیدا می کند. کاشت بولت، استاد بولت یا رول بولت به بتن موجود به روش شیمیایی به وسیله ی چسب کاشت میلگرد که شباهت به کاشت میلگرد در بتن دارد و کاشت انکر بولت به روش مکانیکی.

 

برای مشاوره رایگان در زمینه کاشت بولت و میلگرد با ما تماس بگیرید

کاشت میلگرد

 

کاشت بولت به روش شیمیایی:

به وسیله چسب کاشت میلگرد یا کاشت رول بولت، بولت در سوراخ ایجاد شده در بتن کاشته میشود و صفحه پلیت روی آن قرار میگیرد و بعد از آن به وسیله مهره صفحه روی بولت محکم میگردد، سپس میتوان سازه فلزی را به صفحه پلیت جوش داد. 

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص

کاشت میلگرد به روش شیمیایی کلیک کنید

 

کاشت انکر بولت به روش مکانیکی:

انکر بولت با آنچه که در ایران به بولت و یا استاد بولت میشناسند که در واقع یک میله ی فولادی تمام رزوه می باشد متفاوت است. انکر بولت دارای یک پیچ و مهره و قلافی در انتهای آن است که بعد از ورود انکر بولت به سوراخ ایجاد شده در بتن موجود و سفت نمودن پیچ آن، بدنه ی انکر بولت به سمت خارج سوراخ کشیده می شود که این عمل موجب باز شدن پروانه های انتهایی غلاف موجود در بدنه ی انکر بولت میگردد. این مکانیزم سبب می شود بدون استفاده از چسب تنها به صورت مکانیکی و با ایجاد نیروی اصطکاک بین بدنه ی انکر بولت و بتن، سنگین ترین ماشین آلات صنعتی نیز به خوبی در جای خود مستقر گردند.

 

انکر مکانیکی

 

کاشت میلگرد یا کاشت بولت از جمله موارد پر کاربرد در امر ساخت و ساز می باشد و کاربرد آن برای اتصالات سازه ای و غیر سازه ای تا تقویت و مقاوم سازی سازه ها است. گاهی برای تقویت و مقاوم‌سازی سازه های بتنی نیاز به کاشت میلگرد در بتن می باشد. یکی از مهم ترین تحولات در ساخت و ساز سازه های بتنی قابلیت اتصال بتن جدید به قدیم و اتصال اجزا و سازه های فولادی به سازه های بتنی موجود با استفاده از روش کاشت آرماتور و بولت است.

 

برای مشاوره رایگان در زمینه کاشت بولت و میلگرد با ما تماس بگیرید

کاشت میلگرد

 

کاشت میلگرد چیست؟

در پروژه های ساختمانی گاهی به دلیل ایرادات فنی یا اشکالات اجرایی نیاز است قسمتی از اجزای ساختمان بتنی تغییر پیدا کند. مانند بزرگ کردن فنداسیون، تغییر جانمایی ستون، افزودن کنسول و .... در بتنی که قبلا اجرا گردیده. حال بهترین راه کار موجود کاشت میلگرد به وسیله ی انکر شیمیایی یا چسب کاشت میلگرد است.

 

جهت خرید چسب هیلتی RE500V4 کلیک نمایید.

 

کاربرد کاشت بولت و میلگرد در ساختمان:

  • اگر بعد از بتن ریزی مشخص شود که یک یا چند صفحه ستون در فنداسیون جایگذاری نشده است از روش کاشت بولت استفاده می شود
  • زمانی که نقشه یک ساختمان تغییر می کند و مکان جانمایی ستونهای فولادی جابه‌جا می شود می توان از روش کاشت بولت استفاده کرد
  • اگر قبل از ساخت سازه، نقشه برداری دقیق صورت نگرفته باشد و مکان صفحه ستونها به صورت دقیق مشخص نشده باشد، می توان از روش کاشت بولت استفاده نمود
  • کاشت بولت در بتن به منظور نصب صفحه ستون در ساختمانهای فولادی نیز کاربرد زیادی دارد.
  • یکی از کاربرد های استفاده از روش کاشت میلگرد، اجرای اضافه بنای ساختمان در کناره ساختمان است که برای اضافه بنای طبقات و اجرای تیر اصلی و تیر فرعی به کار می رود.

 

 

نکات استفاده از روش کاشت بولت:

در هنگام کاشت بولت و میلگرد در بتن، باید میزان عمق کاشت بولت و فاصله بولت ها را محاسبه نمود تا بتوان این کار را به درستی انجام داد.

کاشت بولت و کاشت میلگرد، فرآیندهای بسیار دقیق و مهمی هستند که به بررسی فنی دقیق نیاز دارند. عمق کاشت بولت ها، قطر بولت ها و تعداد آنها، از جمله مواردی هستند که در پروژه های مقاوم سازی باید به صورت دقیق محاسبه شوند.

مقاوم سازی سازه ها امروزه از اهمیت بسیاری بر خوردار هستند به دلیل آن که گاهی اوقات سازه از اهمیت بسیاری بر خوردار است که نمی توان آن را تخریب کرد یا تخریب سازه هزینه بسیاری را در بر دارد و برای آن که بتوان کاربری سازه را به صورت مقرون به صرفه تغییر داد آن را مقاوم سازی می کنند ، حال این مقاوم سازی ممکن است در برخی از المان های سازه ایی مانند ستون ها و تیر ها و هم چنین فونداسیون سازه انجام گیرد. فنداسیون سازه برای مقاوم سازی باید جزء اصلی ترین المان ها باشد .

 

برای مشاوره رایگان در زمینه کاشت بولت و میلگرد با ما تماس بگیرید

کاشت میلگرد

 

لازم به ذکر است که برای مقاوم سازی فونداسیون سازه ها می توان از کاشت میلگرد استفاده کرد. کاشت میلگرد در فونداسیون یک روش مناسب و مقرون به صرفه برای مقاوم سازی می باشد و به همین دلیل است که امروزه در بین مهندسان توانسته توجه بسیاری را به خود جلب کند.

 

پرسش های تصادفی :