کاشت میلگرد

روش کاشت میلگرد و انکر بولت یکی از کاربردی‌ترین و اقتصادی‌‌ترین روش‌های تقویت سازه است که امکان اصلاح نواقص اجرائی و اعمال تغییرات نقشه‌های اجرائی‌ یا در طرح‌های مقاوم سازی ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رضایت مشتری

رضایتمندی مشتریان هدف اصلی گروه پیمانکاری وریاماتاک است

کیفیت بالا

استفاده از بهترین و مرغوبترین تجهیزات و چسب کاشت میلگرد توسط کارشناسان وریاماتاک

مشاوره رایگان

برای مشاوره رایگان در زمینه کاشت میلگرد با ما تماس بگیرید

چرا ساختمان ها به کاشت میلگرد نیاز پیدا می کنند؟

دلایلی چون نقص در اجرای نقشه ساختمان، شرایط بهره برداری خاص و تغییر در نقشه اجرایی از جمله دلایل کاشت میلگرد در بتن است. گاهی در طرح های مقاوم سازی ساختمان ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

گروه پیمانکاری وریاماتاک با بهره گیری از نرم افزار های تخصصی طراحی کاشت میلگرد و کاشت بولت در انواع المانهای بتنی و محاسبه میزان عمق کاشت میلگرد و تعیین فواصل میلگرد ها از یکدیگر با توجه به نیرو های وارده شامل نیرو های کششی و برشی و لنگر های خمشی نسبت به طراحی و مقاوم سازی ساختمان و ارائه نقشه های اجرایی کاشت میلگرد و کاشت بولت اقدام می نماید.

15

سال تجربه حرفه ای

اعتماد شما افتخار ما

کاشت میلگرد چیست

پروژه های کاشت میلگرد

تعدادی از پروژه های کاشت میلگرد انجام شده توسط گروه پیمانکاری وریاماتاک

کاشت میلگرد

کاشت میلگرد چیست؟

کاشت میلگرد، یکی از روشهای جدید و مناسب برای مقاوم کردن سازه های بتنی است.

کاشت میلگرد و کاشت بولت به سه روش زیر انجام می‌شود:

  • کاشت میلگرد و بولت با استفاده از مواد پایه سیمانی
  • کاشت بولت و میلگرد با استفاده از چسب کاشت اپوکسی (چسب کاشت شیمیایی)
  • کاشت میلگرد و انکر بولت با استفاده از مهار مکانیکی

تماس بگیرید : 09125772622

روش کاشت انکر بولت با استفاده از مواد پایه سیمانی

گاهی ممکن است به دلایل مختلف از جمله عدم تعبیه ریشه‌های ستون یا دیوار برشی، عدم اجرای صحیح آن ها مطابق نقشه و در کل عملیات بهسازی و بازسازی ساختمان از روش کاشت پایه سیمانی استفاده می‌شود.
در این روش ابتدا سوراخی به قطر 5 میلیمتر بزرگتر از قطر میلگرد و به طول مهاری آن و یا بیشتر در بتن ایجاد می‌شود و سپس داخل آن با ملات روان پر می‌گردد(به حجم دو سوم حفره). ملات باید دارای مواد منبسط شونده و روانساز ‌باشد تا بتواند تمام خلل و فرج را پر نماید. پس از پر کردن سوراخ، انکر بولت و یا بولت به کمک جک هیدرولیکی با فشار به داخل سوراخ رانده می شود. مواد داخل حفره بعد از عمل‌آوری به مقاومت مورد نیاز می رسد.
اگر میلگرد یا بولت کاشت شده آجدار بوده و محیط سوراخ رزوه دار(مضرس) شده باشد نتیجه کار بهتر خواهد بود.


کاشت بولت و میلگرد با استفاده از چسب کاشت اپوکسی

در این روش به جای استفاده از سیمان از رزین اپوکسی یا چسب مخصوص استفاده می‌شود. با توجه به چسبندگی فوق‌العاده زیاد چسب‌های کاشت اپوکسی بتن، بدیهی است که قطر سوراخ و طول مهاری کوچکتر خواهد شد، لذا عملیات سوراخکاری راحت تر و سریعتر صورت می گیرد. اما قیمت مواد کاشت اپوکسی گرانتر از مواد پایه سیمانی است. چسب‌های کاشت میلگرد اپوکسی قدرت گیرش فوق‌العاده زیادی به سطح بتن و فولاد دارند. بنابراین آنها را نمی‌توان به صورت ترکیب کامل بسته‌بندی و حمل نمود، زیرا به سرعت می‌گیرند و فاسد می‌شوند.

چسب های کاشت بولت از نظر بسته بندی نیز دارای دو نوع می باشد.
چسب های کاشت بولت با بسته بندی تزریق به روش گان و چسب های کاشت بولت با بسته بندی حجمی و کیلوگرمی.

چسب کاشت میلگرد و نحوه استفاده
چسب کاشت شیمیایی بولت یا چسب کاشت شیمیایی میلگرد به صورت دو یا سه جزئی تولید می‌گردند. در بعضی حالات این مواد بصورت جدا داخل کپسول تعبیه می‌شوند و در بعضی موارد به صورت چسب های کاشت کارتریجی یا به صورت فله ای می‌باشند که در این حالت خمیر کاشت بولت و میلگرد در بسته بندی‌های متنوع عرضه می‌گردند. در تمام این سیستم ها یک سوراخ ایجاد شده و سپس تمیز می‌گردد. روند تمیز کردن بسته به نوع محصول متفاوت است. در بسیاری از موارد سوراخ می‌بایست با استفاده از فرچه یا پمپ تمیز گردد.

در سیستم های تزریق رزین و چسب کاشت میلگرد، با استفاده از یک ابزار تزریق، سوراخ ایجاد شده با رزین و یا چسب پر می‌شود. دو جزء سازنده چسب کاشت در حین تزریق به صورت خودکار ترکیب می‌شوند. این اجزاء شامل مواد آلی اپوکسی، پلی استر و وینیل استر، سیمانی و ترکیبات آلی- غیرآلی است. میلگردها بعد از پرکردن سوراخ ها با یک حرکت پیچشی به داخل سوراخ وارد می‌گردد.

کاشت بولت
کاشت بولت با استفاده از مواد اپوکسی دارای مراحل مختلفی است که به ترتیب شامل سوراخ کاری بتن به وسیله دستگاه کرگیری یا گرد بر بتن به عمق و قطر مناسب و لازم، شستشو و تمیزکاری داخل سوراخ به وسیله دستگاه دمنده و مکنده، تزریق و اعمال چسب به وسیله گان یا به صورت شره ای (با توجه به نوع بسته بندی) و نصب بولت می باشد.

عمده بولت های کاشت شده به این روش بسته به نوع چسب، پس از گذشت 48 ساعت از زمان اجرا قابل بهره برداری می باشند. امروز یکی معتبرترین شرکت های تولید کننده چسب کاشت بولت یا بولت در جهان هیلتی می باشد. چسب های کاشت بولت هیلتی دارای مقاومت کششی در خوری می باشد که در جدول زیر ذکر گردیده است. از خصوصیات ویژه چسب کاشت بولت و بولت هیلتی، اجرای راحت و خصوصیات فنی بالای آن می باشد.

چسب های کاشت بولت و بولت هیلتی با وجود هزینه بالا امروزه در میان متخصصین و کارشناسان طرفداران زیادی دارد که به علت اطمینان از کیفیت محصول مورد نظر می باشد. از چسب کاشت بولت و بولت هیلتی می توان برای کاشت بولت در سطوح عمودی و افقی و کاشت بولت استفاده نمود. چسب کاشت بولت هیلتی را می توان با استفاده از گان های مخصوص اعمال و اجرا نمود. چسب های کاشت بولت هیلتی در بسیاری از پروژه های معتبر کاشت بولت استفاده شده است.

برخی از موارد مصرف چسب کاشت بولت یا بولت هیلتی استفاده برای برای نصب ماشین آلات، گارد ریل ها، بیس پلیت ها، بولت ها و ... می باشد.
تماس بگیرید : 09125772622

کاشت میلگرد

کاشت انکر بولت به کمک مهار مکانیکی

در این روش همانند روش‌های قبلی ابتدا سوراخی به قطر حدود دو میلیمتر بزرگتر از قطر انکر بولت در بتن ایجاد می‌گردد، سپس انکر بولت را با مهار مکانیکی داخل سوراخ قرار می‌دهند. این انکر بولت درانتهای خود دارای پره‌های مخصوصی است که با چرخاندی پیچ بالای انکر بولت باز می‌شوند و به جدار سوراخ می‌چسبند. انکر بولت آنقدر سفت می‌گردد تا پره‌ها تا جایی که ممکن است به دیوار بچسبند. در این روش نیز طول مهار بسیار کوتاه است. شاید این روش کاشت انکر بولت و پیچ برای بارهای دینامیکی مناسب نباشند، چون پره‌ها می‌توانند بتن محیطی خود را خرد نمایند ولی به هر حال در کارهای استاتیکی جزء روش های کاشت بولت و انکر بولت بسیار عالی هستند. هر نوع انکر بولت مکانیکی بر حسب قطر و مقاومت میلگرد دارای نیروی برشی و کششی مجاز می‌باشد که توسط کارخانه سازنده ارائه می‌گردد.

روش انجام کنترل کیفیت عملیات کاشت انکر بولت (‌میلگرد‌) در بتن

برای تست کیفیت کاشت انکر بولت از آزمایش مقاومت کششی(Pull out) به منظور بررسی میزان گیرداری انکر بولت در بتن‌) استفاده می شود. نتیجه این تست می‌تواند منجر به جاری شدن انکر بولت، برآمدن انکر بولت و یا قلوه کن شدن بتن گردد. بدیهی است بهترین نتیجه گزینه نخست یعنی جاری شدن میلگرد است

کاشت میلگرد تخصص ماست

برای مشاوره رایگان در زمینه کاشت میلگرد با ما تماس بگیرید 09125772622

چسب کاشت میلگرد

چسب کاشت میلگرد چیست؟

چسب کاشت بولت و میلگرد، چسبی است که بر پایه رزین های اپوکسی، وینیل استر و پلی استر ساخته می شود. برای ساخت چسب کاشت میلگرد از ترکیبات شیمیایی و فنی مختلف استفاده می شود.
علاوه بر رزین های پلیمری، برای ساخت این چسبها از ترکیبات دیگری نیز استفاده می شود. این ترکیبات باعث افزایش دوام چسب در برابر اثر مخرب اکسیژن هوا، افزایش انعطاف پذیری چسب و مقاومت در مقابل دما میشود
برای ساخت چسب کاشت میلگرد از فیلر یا پر کننده هم استفاده می شود که باعث روان شدن چسب می شود و خصوصیات مکانیکی چسب را بهبود می بخشد. برای کاشت بولت یا میلگرد، از انواع چسب های کاشت میلگرد استفاده می شود. چسب کاشت میلگرد کپسولی، چسب کاشت میلگرد کارتریجی از انوع چسبهای مخصوص برای کاشت بولت هستند. تفاوت میان انواع چسبهای کاشت بولت یا میلگرد، به تفاوت مواد سازنده آنها، نوع عملکرد، مقاومت آنها و ویژگی مکانیکی چسبها بر می گردد. رایج ترین چسب برای کاشت بولت یا میلگرد، چسب کاشت میلگرد کارتریجی است. این چسبها به راحتی و سریعا درون سوراخ بتن رریخته می شوند و کیفیت بسیار بالایی در کاشت میلگرد دارند. تعدادی از این چسبها حتی می توانند در بتنهای ترک خورده قابل استفاده باشند و در هنگام کاشت میلگرد درون بتن، کارایی بالایی دارند.

هیلتی ،فیشر ، بوسونگ ، رولپلاگ ،کالم از شرکتهای معتبر تولید کننده چسب در دنیا میباشند که محصولات آنان در ایران نیز موجود است .

تماس بگیرید : 09125772622

انتخاب چسب کاشت میلگرد

چسب کاشت میلگرد برای دو مصرف سازه ای مانند کاشت تیر و ستون و دال یا ژاکت بتنی استفاده میشود و یا برای مصارف غیر سازی مانند نصب نرده جان پناه و... مورد استفاده قرار می گیرد اگر به دنبال چسب برای کاشت میلگرد در سازه خود هستید، به سراغ چسبی بروید که:
1. اجرای آن سریع و آسان باشد.
2. در محیط های خورنده، مقاومت خوبی از خود نشان دهد و از بولت یا میلگرد به خوبی در برابر خوردگی وو زنگ زدگی محافظت کند.
3. در سطوح افقی و عمودی بتوان از آن استفاده کرد.
4. در محیط های مرطوب و داخل آب بتوان از آن استفاده کرد.
5. حلال نداشته باشد.
6. چسبندگی زیاد و مناسبی داشته باشد.
7. بتواند میلگرد را در بتن سبک به خوبی نگه دارد آنها را به یکدیگر متصل کند.

توجه به استاندارد به کار رفته در ساخت چسب کاشت میلگرد
برای انتخاب چسب کاشت میلگرد باید به استانداردهای به کار رفته در ساخت چسب کاشت میلگرد و بولت نیز توجه شود. شرکتهای مختلف، برای ساخت چسب کاشت میلگرد از استانداردهای خاصی استفاده ی کنند. یکی از این استانداردها برای ساخت چسب کاشت میلگرد، استاندارد ETA است. وقتتی می خواهید چسب مناسب برای کاشت بولت و میلگرد را انتخاب کنید، باید به گواهینامه، استانداردها و کدهای محاسباتی به کار رفته در ساخت آن چسب توجه داشته باشید. ETA مخفف عبارت European Technical Approval است.

پرسش های متداول

برخی از پرسش های متداول در زمینه کاشت میلگرد

برای کاشت میلگرد در فونداسیون ابتدا لازم است سوراخی به سایز ۴ تا ۶ شماره بزرگتر از سایز میلگرد بوسیله دریل ایجاد کنیم. مثلا برای میلگرد ۱۶ میلیمتر سوراخی به سایز ۲۰ میلیمتر میزنیم عمق سوراخ نیز بر اساس نوع چسب مصرفی و جدول کاشت میلگرد که شرکت سازنده چسب منتشر کرده انتخاب میشود که معمولا برای چسبهای استاندارد ده برابر سایز میلگرد عمق انتخاب میگردد مثلا برای میلگرد سایز ۲۰ میلیمتر عمق سوراخ را ۲۰ سانتیمتر تعیین میکنیم بعد از اجرای عملیات سوراخکاری ، داخل سوراخ بوسیله فرچه تمیز میشود سپس بوسیله دمنده برقی داخل سوراخ باد گرفته میشود عمل فرچه و بادگیری دوبار تکرار میشود.

بعد بوسیله گان (تفنگ مخصوص تزریق چسب دو جزئی ) چسب داخل سوراخ تزریق میشود و میلگرد را به صورت چرخشی وارد حفره کرده تا میلگرد کاملا آغشته به چسب شود و هوای درون سوراخ خارج شود بسته به نوع چسب بین سه دقیقه تا نیم ساعت فرصت تنظیم میلگرد را داریم و بعد از ۷ تا ۲۴ ساعت باز بسته به نوع چسب و دمای هوا قابل بار گزاری میشود.

2 فرآیند کاشت میلگرد حساسیت خاصی دارد ؟

بر خلاف تصور عموم پروسه ی کاشت میلگرد عملیاتی می باشد که نیازمند بررسی های تخصصی و فنی است .

این فرآیند نیازمند محاسبات دقیق و در نظر گرفتن تهمیدات فنی مربوط به نیروهای وارد بر بتن و میلگرد ، عمق ، قطر و تعداد میلگرد مورد نیاز جهت کاشت در پروژه می باشد . در صورتیکه محاسبات به درستی انجام نشود پیامدهای ناگواری بعلت عدم تحمل نیروهای وارده توسط میلگردهای کاشته شده در پی خواهد داشت .

3 کاشت میلگرد یا بولت به چه علت انجام می گیرد ؟

  • وجود نقایص اجرایی
  • تغییر شرایط بهره برداری
  • ایجاد تغییرات در نقشه اجرایی 
  • اعمال جا به جایی در سازه های بتنی از قبیل ( ستون ها ، تیرها ، افزودن سطح مقطع بتن و ...) 
  •   مقاوم سازی
  •  اتصال سازه جدید (فلزی یا بتنی ) به سازه بتنی قدیمی

4نحوه آزمایش و تست کاشت میلگرد و مقاومت سنجی چگونه است ؟

یکی از آزمایش های استاندارد جهت اطلاع از کیفیت کاشت میلگرد تست pull-out است .

نحوه عملکرد انکر بولت در هنگام کشش آزمایش نشان دهنده ی صحت یا عدم صحت اجراء می باشد . این تست چند نتیجه خواهد داشت که هر کدام از نتایج نیازمند تحلیل می باشد .

جاری شدن میلگرد ، بر آمدن انکر بولت و قلوه کن شدن بتن از نتایج نهایی تست pull-off مربوط به کاشت میلگرد می باشد . جاری شدن میلگرد نتیجه ی مورد نظر و مناسب می باشد و سایر نتایج بیانگر عدم صحت اجرایی و وجود مشکلاتی در محاسبات مربوط به عملیات کاشت میلگرد می باشد .

5محاسبات کاشت میلگرد به چه صورت است ؟

برای تعیین عمق کاشت میلگرد ضمن استفاده از نرم افزارهای تخصصی ویژه که با در نظر گرفتن قطر میلگرد ، تعداد میلگردهای موردنیاز جهت کاشت در یک بخش و فواصل آنها از یکدیگر نتایج را محاسبه می کند می توان از طریق محاسبه و با توجه به جدول از پیش طراحی شده ی چسب بکار برده شده ، عمق کاشت را بدست آورد .

6 آیا بدون گان (تفنگ تزریق) می‌توان کاشت میلگرد انجام داد؟

خیر بدون گان امکان تزریق چسب به صورت اصولی درون سوراخ وجود ندارد و چسب درون سوراخ کامل پر نمی شود.

7عمق کاشت میلگرد چقدر باید باشد؟

تمام تولید کنندگان چسب کاشت میلگرد معتبر جدول عمق کاشت میلگرد بر اساس خصوصیات چسب تولیدی خودشان را منتشر کردند که همراه چسب خریداری شده قابل عرضه است. ولی می توان گفت برای چسبهای استاندارد ، عمق مناسب جهت کاشت میلگرد معمولا ده برابر سایز میلگرد مورد استفاده است مگر در موارد خاص و بارهای بسیار سنگین و دارای نیروی کششی بالا که باید در نرم افزار مخصوص محاسبه گردد.

8فرق کاشت بولت با کاشت میلگرد چیست ؟

کاشت بولت برای اتصال سازه فلزی جدید به بتن استفاده میشود بدین صورت که بولت در بتن کاشته میشود و صفحه پلیت روی آن قرار میگیرد و بعد از آن به وسیله مهره صفحه روی بولت محکم میشود بعد از آن میتوان سازه فلزی را به صفحه پلیت جوش داد.

کاشت میلگرد برای اتصال سازه بتنی جدید به بتن قدیمی استفاده می شود .بدین صورت اینکه بعد از کاشت میلگرد میتوان با قالب بندی دور آن و بتن ریزی سازه جدید را اضافه کرد.

فیلم های انجام پروژه های کاشت میلگرد

برای مشاوره رایگان در زمینه کاشت میلگرد با ما تماس بگیرید 09125772622

انواع چسب کاشت میلگرد