برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید


راد بولت چیست؟

میله ی فولادی تمام رزوه را راد، انکر راد یا راد بولت می گویند که عموماً با روکش گالوانیزه تولید می شود. از این میله ی فولادی جهت کاربری‌های متفاوت در تاسیسات ساختمان‌ها، سازه‌های فلزی، کاشت شیمیایی، نصب پلیت و ... استفاده می گردد.

 

رادبولت

 

راد بولت یا انکر راد به عنوان نگهدارنده و ثابت‌کننده بنا، بسته به نوع تأسیسات یا کاربری در صنایع مختلف، مورد استفاده قرار می‌گیرد. به دلیل امکان خوردگی، راد تمام رزوه را به وسیله ی عملیات روکش دهی و یا سخت کاری مقاوم می کنند.

 

راد بولت تمام رزوه

 

انواع کاربرد و موارد استفاده از راد بولت:

پرکاربردترین موارد استفاده از رادها در تأسیسات و عملیات عمرانی می باشد که به شرح زیر است:

 

 

کاربرد راد در تأسیسات:

رادها در تأسیسات جهت ساپورت گذاری به صورت تک آویز، دو آویز و چند آویز برای تثبیت کانال هوا، سینی های کابل، تجهیزات فن کوئل و دستگاه های هواساز، لوله های آب‌ مصرفی، سرمایش و گرمایش، اطفاء حریق و آتش نشانی، فاضلاب و آب باران و کاربری های مختلف دیگر در حوزه های صنعتی و ساختمانی و… مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وظیفه ی راد، نگهدارنده و ثابت کننده ساپورت جهت اتصال و نصب کاربری های گوناگونِ ذکر شده است.

 

راد بولت در تأسیسات

 

کاربرد راد بولت در عملیات عمرانی و سازه:

راد تمام رزوه یا راد بولت یا انکر راد در عملیات عمرانی جهت نصب سازه های فولادی به بتن مورد استفاده قرار می گیرد. به عنوان مثال: برای نصب بیس پلیت در فونداسیون جهت بنای ستون های فولادی، نصب بیس پلیت جهت علم کردن تیرها و دکل های برق و کاشت های شیمیایی در ساختمان از این انکر راد ها استفاده میگردد.

 

راد بولت در نصب پلیت

 

تفاوت رادهای تمام رزوه و میلگردهای سر رزوه دار:

  1. با توجه به کاربرد راد تمام رزوه و در نظر گرفتن خواص و ویژگی های مورد نیاز، با استفاده از تجهیزات به روز و دقت بالا در کارخانه، تولید راد بولت انجام می شود، در صورتی که میلگرد سر رزوه دار در کارگاه های کوچک و با تجهیزاتی با دقت پایین رزوه می گردند.
  2. با توجه به عدم کنترل کیفیت مناسب و همچنین فرآیند غیر دقیق کارگاه جهت رزوه کردن میلگرد، محصول تولید شده معمولا آسیب دیده است.
  3. جهت تولید راد تمام رزوه از مفتول ها و میلگردهای بدون آج و ساده استفاده می شود، در صورتی که برای تولید میلگرد های سر رزوه دار، عموماً میلگرد های آجدار مورد استفاده قرار می گیرد که همین موضوع از عوامل تاثیر گذار در کیفیت نهایی محصول است.
  4. همخوانی با مهره های استاندارد: به دلیل روش های مورد استفاده در فرآیند رزوه دار کردن میلگرد، استفاده از این نوع میلگردها در حین نصب کاربر را دچار مشکل کرده در صورتی که انکر رادهای تمام رزوه دارای بهترین همخوانی با مهره های استاندارد هستند.

 

راد بولت تمام رزوه

 

روش های تولید راد تمام رزوه:

1- تولید راد بولت به روش حدیده کاری یا ماشین کاری (Die Threading):

این روش یکی از روش‌های قدیمی است که جهت ایجاد رزوه‌های راد از طریق براده برداری از آن بهره می بردند. این روش اکنون تقریباً منسوخ گردیده است مگر جهت تولید راد از آلیاژهای خاص که امکان ایجاد آن به روش رولینگ وجود نداشته باشد.

حدیده کاری راد بولت

 

2- تولید راد بولت به روش رولینگ (Thread Rolling):

این روش تولید راد، بهترین و سریع ترین روش برای ایجاد رزوه در راد است که دو قرقره، نیروی فشار و دوران را به صورت همزمان برای ایجاد رزوه اعمال می‌کنند. تولید رادهای FTR یا راد تمام رزوه به وسیله ی روش رولینگ می‌باشد.

 

تولید راد بولت به روش رولینگ

 

روش رولینگ با روش حدیده کاری بسیار متفاوت است این روش کیفیت سطح، سختی، استحکام تسلیم و مقاومت در برابر سایش بسیار بالاتری را نسبت به براده برداری (حدیده‌کاری) دارد. 

از مزایای تولید راد به روش رولینگ نسبت به روش حدیه کاری میتوان به: تولید به ایجاد فشردگی کریستالی، تنش پسماند مفید و ایجاد خواب کریستالی یکنواخت در جهت پیچش، اشاره کرد که از مزایای چشمگیر این روش  نسبت به حدیده کاری میباشد.

 

روش رولینگ تولید راد رزوه

 

پیچ متری:

پیچ متری در واقع راد تمام رزوه ای با طول استاندارد یک متر می باشد. البته با توجه به نیاز و تعداد مورد نظر امکان تولید پیچ متری در هر طولی وجود دارد. از پر مصرف ترین طول ها میتوان به یک متر و بیست سانتی، سه متری و پنج متری اشاره کرد.

به دلیل اینکه اکثر سفارشات راد های تمام رزوه، زیر یک متر است، و راد تمام رزوه مورد استفاده برای کاربردهای گوناگون معمولا طولی کمتر از یک متر دارند، پیچ های متری در کارخانه را در سایزهای مختلف با طول یک متر تولید می کنند، سپس با توجه به سفارشات این پیچ ها برش داده شده و به طول های کوچک تر تبدیل می شوند.

 

راد متری تمام رزوه

 

اشتراک گذاری:
تعداد بازدید : 9016 نفر

امتیاز بدهید:

ارسال نظر

نظرات دیگران

هنوز نظری ثبت نشده است ، اولین نظر را شما ثبت نمائید.