برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید


کاشت بولت در بتن

یکی از راه های مقاوم سازی ساختمانها، کاشت بولت در بتن است که مزایای زیادی دارد. این روش برای متصل کردن المان های جدید و قدیمی ساختمان های بتنی، افزایش مقاومت فونداسیون ساختمانهای فلزی و موارد دیگر کاربرد دارد. در این نوشته می خواهیم درباره روش کاشت بولت در بتن و کاربردهای آن با شما صحبت کنیم و از شما دعوت می کنیم که تا انتهای این نوشته همراه ما باشید.

 

جهت انجام کاشت بولت در بتن با ما تماس بگیرید

کاشت بولت در بتن با بهترین قیمت در تهران

کاشت بولت در بتن

 

موارد استفاده از عملیات کاشت بولت در بتن:

علاوه بر کاشت بولت در بتن جهت انجام عملیات مقاوم سازی ساختمان ها و همچنین کاشت بولت برای برطرف کردن ایرادها و خطاهای اجرایی در ساختمان های بتنی، عملیات کاشت بولت جهت نصب تیرهای برق یا گاردریل های کنار اتوبانها در اطراف پلهای بتنی، کاشت بولت به صورت زیر سقفی، تقویت پای ستون، افزایش ابعاد پی سازه برای افزایش باربری آن، نصب سازه های دریایی، تقویت ستون و اتصالات، تثبیت تاسیسات مکانیکی به بتن و... از جمله دیگر کاربردهای روش کاشت بولت است.

به دلیل راحتی این روش و مزایای زیاد آن، از کاشت بولت در نقشه های ساختمانی بسیار استفاده می شود.

در هنگام کاشت بولت و میلگرد در بتن، باید میزان عمق کاشت بولت و فاصله بولت هارا محاسبه کرد تا بتوان این کار را به درستی انجام داد.

کاشت بولت و کاشت میلگرد، فرآیندهای بسیار دقیق و مهمی هستند که به بررسی فنی دقیق نیاز دارند. عمق کاشت بولت ها، قطر بولت ها و تعداد آنها، از جمله مواردی هستند که در پروژه های مقاوم سازی باید به صورت دقیق محاسبه شوند.

 

کاشت بولت

 

مراحل کاشت بولت در بتن به چه صورتی است؟

برای کاشت بولت در بتن، ابتدا محل سوراخ و سطح بتنهای کناری تمیز می شوند تا گرد و غبار و آلودگی های سطح موردنظر پاکسازی شوند. سپس عملیات سوراخ کاری انجام می شود. بعد از حفاری، بولت در داخل فضای موردنظر قرار می گیرد و در فضای اطراف آن، چسب مخصوص تزریق می شود. برای اینکه بولت به خوبی در بتن کاشته شود، از سیمان زودگیر نیز استفاده می شود.

برای کاشت بولت در بتن می توان از چسب های مخصوص این کار استفاده کرد. چسب های کاشت بولت و بولت هیلتی، به صورت گان و بسته های حجمی و کیلوگرمی بسته بندی می شوند. چسب هیلتی، چسب بوسونگ و چسب فیشر از مرغوب ترین و بهترین چسب های کاشت بولت در بازار هستند. این چسبها را می توان با گان مخصوص در داخل سوراخ بتن استفاده کرد. از چسب کاشت بولت می توان برای نصب ماشین آلات، بیس پلیت ها، بولت ها، گاردریل ها و... استفاده نمود. برای کاشت بولت در بتن می توان از دو روش کاشت بولت مکانیکی و کاشت بولت با روش شیمیایی استفاده کرد. در روش کاشت بولت شیمیایی از چسب کاشت بولت استفاده می شود؛ اما در روش کاشت بولت مکانیکی، ابتدا سوراخی به قطر حدود دو میلیمتر بزرگتر از قطر بولت در بتن ایجاد می گردد، سپس بولت مخصوص با مهار مکانیکی داخل سوراخ قرار می گیرد.

 

جهت انجام کاشت بولت در بتن با ما تماس بگیرید

کاشت بولت در بتن با بهترین قیمت در تهران

کاشت بولت در بتن

 

کاشت بولت در فنداسیون

اگر بعد از بتن ریزی مشخص شود که یک یا چند صفحه ستون در فونداسیون از قلم افتاده اند، می توان از روش کاشت بولت در بتن برای حل این مشکل استفاده کرد. زمانی که نقشه یک ساختمان تغییر می کند و مکان جانمایی ستونهای فولادی جابه‌جا می شود نیز می توان از روش کاشت بولت برای حل چنین مشکلاتی استفاده کرد. اگر قبل از ساخت سازه، نقشه برداری دقیق صورت نگرفته باشد و مکان صفحه ستونها به صورت دقیق مشخص نشده باشد، می توان از این روش برای جبران این مشکل استفاده کرد. کاشت بولت در بتن به منظور نصب صفحه ستون در ساختمانهای فولادی نیز کاربرد زیادی دارد. یکی دیگر از موارد به‌کارگیری این روش، اجرای اضافه بنای ساختمان در کناره ساختمان است که برای اضافه بنای طبقات و اجرای تیر اصلی و تیر فرعی به کار می رود.

برای اتصال سازه فلزی به سازه بتنی حتما باید صفحه پلیت بوسیله بولت به سازه بتنی کاملا فیکس شود  این عمل در دو مرحله انجام می شود سوراخکاری و کاشت بولت بوسیله چسب کاشت بولت بعد صفحه پلیت را از بولت ها رد کرده و بوسیله مهره سفت می شوند.
 

کاشت بولت

 

جهت انجام کاشت بولت در فنداسیون با ما تماس بگیرید

کاشت بولت در فونداسیون با بهترین قیمت در تهران

کاشت بولت در بتن

 

برای انتخاب اندازه بولت و صفحه پلیت باید دو نیروی کششی و نیروی برشی رو را در نظر گرفت. که سایز بولت تاثیر بیشتری در تحمل نیروی برشی دارد و  نوع چسب کاشت بولت یا انکر شیمیایی تاثیر مستقیمی در تحمل نیروی کششی دارد که برای تست کیفیت چسب مصرف شده بعد از کاشت بولت تست کشش انجام میگردد بدین صورت که دستگاه تست کشش میلگرد بوسیله مهره به بولت قفل میشود و از نیروی هیدرولیکی شروع به کشیدن بولت میکند اینکار تا حد گسیختگی بولت ادامه پیدا میکند در صورتی که بولت از جا در نیاید یا در سوراخ شل نشود یعنی چسب کاشت در  آزمون موفق شده است در صورتی که بولت کنده شود نیز باید بررسی شود چگونه از سطح بتن بیرون آمده اگر بولت به تنهایی بیرون آمده باشد یعنی چسب کیفیت لازم برای چسباندن نداشته و مورد تایید نیست.

اگر بولت کاملا به همراه چسب دور بولت بصورت استوانه بیرون آمده باشد به دلیل صاف بودن و مضرس نبودن دیواره سوراخ در کرگیری و همچنین احتمال خیس بودن سوراخ قبل از عملیات کاشت هست (قابل ذکر است چسبهایی مثل هیلتی Re500-V3  فیشر Fischer FIS-EM Plus  و اپوکسی ۲۱ بوسونگ  و وی پلاس بوسونگ  حتی در محیط خیس قابلیت خشک شدن  و چسبندگی کامل را دارند.) در صورتی که بولت به همراه بتن به صورت مخروطی در تست کشش از جا کنده شود نشان می دهد که عمق طول مهاری کاشت بولت کم بوده و باید در عمق بیشتری کاشت انجام شود.

 

مهم ترین نکته در کاشت بولت چیست؟

مهم ترین نکته در این روش، محاسبه عمق کاشت بولت در بتن فونداسیون است. اگر محاسبات دقیق در این زمینه انجام شود، بولت های کاشته شده در فونداسیون باعث فشار و وارد شدن نیرو به سازه می شود که این موضوع اصلا برای دوام و مقاومت ساختمان مناسب نیست و احتمال وقوع حوادث ناگوار را افزایش می دهد. به همین دلیل است که برای کاشت بولت در بتن، از نرم افزارهای فنی دقیق استفاده می شود تا عمق کاشت بولتها و موارد مهم این کار مشخص شده و کاشت بولت در بتن به صورت کاملا ایمن انجام شود. بهتر است کاشت بولت در سازه خود را به افراد متخصص و باتجربه بسپارید تا این کار را به بهترین شکل ممکن برای شما انجام دهند.

 

فروش انواع چسب های کاشت میلگرد با بهترین قیمت

در فروشگاه اینترنتی وریاماتاک

فروشگاه اینترنتی وریاماتاک

 

 

#کاشت_بولت_در_فنداسیون

#کاشت_بولت_در_بتن

اشتراک گذاری:
تعداد بازدید : 8954 نفر

امتیاز بدهید:

سوالات متداول :

  • کاشت بولت به چه منظور در بتن صورت میگیرد؟

    کاشت بولت به جهت انجام عملیات مقاوم سازی ساختمان ها یا برطرف کردن ایرادها و خطاهای اجرایی در ساختمان های بتنی انجام میشود همچنین عملیات کاشت بولت برای نصب صفحه پلیت های فلزی بر روی بتن های موجود جهت نصب تیرهای برق یا گاردریل های کنار اتوبانها در اطراف پلهای بتنی، تقویت پای ستون، افزایش ابعاد پی سازه برای افزایش باربری آن، نصب سازه های دریایی، تقویت ستون و اتصالات، تثبیت تاسیسات مکانیکی به بتن و... از جمله دیگر کاربردهای کاشت بولت است.

  • تفاوت کاشت بولت مکانیکی و شیمیایی؟

    در روش کاشت بولت شیمیایی از چسب کاشت بولت استفاده می شود؛ اما در روش کاشت بولت مکانیکی، ابتدا سوراخی به قطر حدود دو میلیمتر بزرگتر از قطر بولت در بتن ایجاد می گردد، سپس بولت مخصوص با مهار مکانیکی داخل سوراخ قرار می گیرد.

ارسال نظر

نظرات دیگران

هنوز نظری ثبت نشده است ، اولین نظر را شما ثبت نمائید.