برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید


کاشت میلگرد ریشه

میلگرد ریشه یا انتظار وظیفه ی اتصال دو عضو بتنی به یکدیگر را بر عهده دارد و با وصل کردن دال‌ها به یکدیگر زمینه ادامه بتن‌ریزی را فراهم می‌کند. میلگرد ریشه جهت اتصال ستون‌ها به دال‌ها، اتصال ستون به ستون، اتصال تیر به ستون و ستون به فنداسیون کاشته می شود.

همچنین به علت محدودیت در زمان اجرای بتن ریزی هر عضو سازه بتنی به‌صورت مجزا قالب‌بندی و بتن‌ریزی می‌شود. مشکل بتن‌ریزی چند مرحله‌ای این است که امکان ایجاد درز سرد بین لایه‌های مختلف را از بین می‌برد، درنتیجه سازه از استحکام بتنی موردنظر برخوردار نخواهد شد. این مشکل با وصل کردن لایه‌های مجاور به یکدیگر با استفاده از میلگرد انتظار، حل خواهد گردید.

 

جهت اجرای کاشت میلگرد ریشه با ما تماس بگیرید

کاشت میلگرد ریشه

 

موارد استفاده از میلگرد ریشه:

  • به منظور تقویت ستون‌ها در سازه‌های بتنی
  • برای افزودن ستون و سقف به پایه (میلگرد انتظار سقف)
  • برای اتصال صفحات بتنی به یکدیگر
  • تسهیل کردن نصب اتصالات برای ساخت تیر یا ستون جدید
  • مقاوم‌سازی ساختمان با استفاده از ژاکت بتنی
  • برای اتصالات دال‌ها و صفحات برای ساخت تیر یا ستون جدید
  • برای ساخت تأسیسات ساختمانی مانند کانال‌های هوا و داکت‌های برق به سقف و تیرها (میلگرد انتظار ستون)

 

میلگرد ریشه

 

میلگرد انتظار به دو روش اجرا می‌شود:

  1. در روش اول که رایج‌ترین روش است، قبل از ریختن بتن، میلگردهایی با طول کوتاه در پی ساختمان قرار داده می‌شوند. این روش بسیار موفق عمل می‌کند و برای اجرای آن نیاز به مواد شیمیایی نیست، درنتیجه روشی مقرون به‌صرفه است.
  2. روش دوم جهت اجرای میلگرد ریشه پس از بتن ریزی استفاده می شود، در این روش سوراخ‌هایی در بتن ایجاد می گردد و قبل از قرار دادن میلگرد ریشه، داخل سوراخ‌ها توسط چسب کاشت میلگرد پر می‌شوند. سپس میلگرد را داخل سوراخ بصورت دورانی قرار می دهیم که به این عملیات کاشت میلگرد میگویند.

  

کاشت میلگرد ریشه

در یک سازه، ستون ساختمان جز اصلی ترین اجزا اسکلت ساختمان می باشد. در صورت تغییرات نقشه به هر علتی و جابجایی ستونها بعد  از ریختن فنداسیون تنها راهکار علمی و مهندسی بر اساس علم مقاوم سازی، کاشت میلگرد است.

عمق سوراخ در کاشت میلگرد چه در فنداسیون و چه در ستون، بسیار تأثیرگذار است. اگر عمق سوراخ کم باشد، بین میلگرد و بتن اتصال صحیحی اتفاق نمی‌افتد. گاهی ممکن است در صورت وارد شدن فشار بیش‌ازحد، اتصال از بین برود و بتن متلاشی شود. از طرفی در صورت زیاد بودن عمق سوراخ، علاوه بر مصرف غیر لازم میلگرد و چسب کاشت میلگرد، احتمال کاهش مقاومت بتن، سوراخ شدن سمت دیگر ستون، سقف و اتفاقاتی این‌چنینی نیز وجود دارد.

 

جهت اجرای کاشت میلگرد ریشه با ما تماس بگیرید

کاشت میلگرد ریشه

 

مشخصات اصلی میلگردهای انتظار

میلگرد انتظار معمولاً در سایزهای 16،18،20،22 تا 30 میلیمتر نیز اجرا می‌شود. این میلگردها در فاصله 10 سانتی متری یا کمتر از یکدیگر در بتن و سازه اعمال می گردند. اما این اعداد و موقعیت‌های مکانی بسته به هر سازه می‌تواند متفاوت باشد و نیاز به محاسبات مختص به آن سازه را دارد. برای جلوگیری از اکسید شدن یا زنگ‌زدگی میلگردهای انتظار، سطح آنها را با کاورهای ضدزنگ می‌پوشانیم.

 

میلگرد ریشه


برای اینکار  محاسبات عمق کاشت میلگرد ستون براساس جدول طول مهاری کاشت میلگرد که در کاتالوگ شرکت سازنده چسب کاشت میلگرد است انجام میگردد و در سازه های خاص و باربری فوق سنگین  محاسبات عمق کاشت میلگرد براساس نرم افزارهای مخصوص طراحی می شود.
اشتباه رایجی که مهندسان ناظر و محاسب در محاسبه طول مهاری کاشت میلگرد وجود دارد این است که بدون در نظر گرفتن جدول کاشت میلگرد با توجه به عمق فنداسیون برای محکم کاری و برداشتن مسئولیت محاسباتی بیشترین عمق کاشت میلگرد را مجری و  پیمانکار کاشت میلگرد اعلام میکند مثلا در فنداسیون ۸۰ سانتی متر عمق کاشت رو بدون در نظر گرفتن سایز میلگرد ۷۰ سانتی متر  می دهند که این عمل جدا از اینکه غیر ضروری میباشد و استانداردهای عمق کاشت میلگرد را نادیده میگیرد در صورت بالا بودن تعداد کاشت میلگرد با توجه به گرانی چسب کاشت میلگرد هزینه سنگینی بر دوش مالک و سازنده تحمیل می کند.

 

جهت اجرای کاشت میلگرد ریشه با ما تماس بگیرید

کاشت میلگرد ریشه

 

در صورتی که روش صحیح انتخاب طول مهاری کاشت بدین صورت است که ابتدا براساس نوع بار و وزن بار سایز میلگرد برای کاشت انتخاب میشود و بعد بر اساس سایز میلگرد طول مهاری کاشت براساس جدول کاشت یا نرم افزارهای مربوطه محاسبه می گردد.

 

ریشه پله

 

 

اشتراک گذاری:
تعداد بازدید : 4405 نفر

امتیاز بدهید:

ارسال نظر

نظرات دیگران

هنوز نظری ثبت نشده است ، اولین نظر را شما ثبت نمائید.