برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید


بتن چگونه ساخته می شود؟

نحوه ی ساخت بتن:

 

بتن مخلوطی از خمیر و سنگدانه ها یا سنگ ها است. خمیر تشکیل شده از سیمان و آب، سطوح متراکم کوچک و بزرگ سنگ دانه ها را پوشش می دهد. از طریق یک واکنش شیمیایی به نام هیدراتاسیون، خمیر سفت و مقاوم می شود به شکل سنگ مانندی که بتن نامیده می شود در می آید.

در طی این فرآیند بتن دارای ویژگی قابل توجهی می گردد: زمانیکه آن به تازگی مخلوط می شود، پلاستیکی و قابل انعطاف است و هنگامی که سخت می شود، قوی و بادوام می شود. این ویژگی ها توضیح می دهد که چرا بتن می تواند آسمان خراش ها، پل ها، پیاده رو ها و بزرگراه ها، خانه ها و سدها را بسازد.

 

سنگ دانه بتن

 

کلید دستیابی به یک بتن قوی و بادوام در اندازه گیری دقیق و مخلوط کردن مواد تشکیل دهنده است. مخلوطی رقیق که خمیر کافی برای پر کردن تمام فضاهای خالی بین سنگدانه ها را ندارد، قرار دادن آن دشوار خواهد بود و سطوح خشن و بتن پر منفذی را تولید می کند. مخلوطی که بیش از حد خمیر سیمانی دارد، به آسانی قرار داده خواهد شد و سطح صافی تولید خواهد نمود؛ با این حال، بتن حاصله مقرون به صرفه نیست و می تواند به راحتی ترک بخورد.

قدرت خمیر به نسبت آب به سیمان بستگی دارد. نسبت آب به سیمان، وزن آب مخلوط تقسیم بر وزن سیمان است. بتن با کیفیت بالا با کاهش نسبت آب به سیمان تا حد امکان، بدون به خطر انداختن کارایی بتن تازه، اجازه می دهد تا آن به درستی قرار داده شده و محکم گردد.

 

+ بیشتر بخوانید: چسب بتن چیست؟

جهت خرید انواع چسب بتن دکمه ی زیر را کلیک فرمایید

چسب بتن

 

اجزای لازم جهت اجرای بتن:

ساخت بتن یک روش معمول در سراسر جهان است و به احتمال زیاد در هر کجا که هستید متخصصانی در اطراف وجود دارند که با کار بتن آشنا هستند.

 

قالب بتن: چارچوبی است از جنس چوب یا فلز که بتن را به شکل دلخواه برای محصول نهایی نگه می دارد.

شمشه: شمشه بنایی از جنس آلومینیوم که معمولاً کمی بیشتر از عرض قالب است که برای تراز کردن بتن و سیمان خیس در قسمت بالای قالب استفاده می شود.

ویبره: ویبره یا ویبراتور بتن دستگاهی است برای از بین بردن حباب داخل بتن حین بتنریزی. همواره هنگام بتن ریزی بخش هایی از هوا در لایه های زیرین بتن محبوس می شود که بوسیله ایجاد ارتعاش یا لرزش در بتن می تواند مسیر حرکت حباب به سمت بالا را باز کرد. با این روش بتن بطور یکدست درآمده و بعد از خشک شدن بدون خلل و فرج باشند.

تی کشی: برای از بین بردن نقاط پست و بلند سطحی و هم‌چنین برای فرو بردن درشت دانه ها به درون بتن، باید از یک تی بلافاصله پس از عملیات تراز کردن استفاده کرد. تی دسته بلند زمانی به کار می‌رود که سطوح بتنی به اندازه‌ای بزرگ باشند که از شمشه دسته کوتاه نتوان استفاده کرد.

 

ساخت بتن

 

+ بیشتر بخوانید: خمیر کاشت میلگرد چیست؟

جهت خرید انواع خمیر یا چسب کاشت میلگرد دکمه ی زیر را کلیک فرمایید

چسب بتن

 

سنگدانه در بتن:

سنگدانه ها معمولا 70 درصد از حجم بتن را تشکیل می دهند. بسیاری از ویژگی های فیزیکی، شیمیایی و مکانیکی بتن با سنگدانه های تشکیل دهنده آن ارتباط مستقیم دارد، از این رو عامل اصلی ایجاد مقاومت در بتن وجود سنگدانه ها در مخلوط بتن است. سنگدانه هایی که در ترکیب بتن مورد استفاده قرار می گیرند به صورت درشت دانه ( شن ) و ریزدانه ( ماسه ) است که این سنگدانه ها از خرد شدن سنگ ها به صورت طبیعی و مصنوعی بدست می آیند.
شکل و اندازه سنگدانه ها نقشی بسیار مهم در میزان نفوذپذیری بتن دارد، ماسه ذراتی هستند که از الک شماره 4 عبور میکنند و روی الک شماره 200 می مانند و دانه های شن عمدتا باید روی الک شماره 4 باقی بمانند.
سنگدانه های مصرفی باید کاملا سالم و بدون پوسیدگی، مقاوم در برابر رطوبت و یخبندان و مواد شیمیایی باشند، نباید با آب ترکیب و یا درآب حل شوند و به اصطلاح متخلخل نباشند. سنگدانه ها باید تمیز، عاری از هرگونه موادآلی، رسی و گردوخاک باشند. چون این ناخالصی ها از چسبندگی بین سیمان و سنگدانه ها ممانعت می کند. وجود خاک رس هم باعث جذب آب بتن می شود و دوغاب سیمان را خشک می کند.
 

سنگدانه های بتنی


سنگدانه ها باید دارای مقاومتی بالاتر از مقاومت بتن داشته باشند. هرچه دانه های تیز و گوشه دار در ترکیب زیاد باشد، فضای خالی بین آن ها کمتر می شود و طبعا مقاومت بتن افزایش می یابد. البته باید به این نکته توجه کرد که دانه های ریز یعنی ماسه باید کاملا گرد گوشه باشند.

 

+ بیشتر بخوانید: هیلتی چیست؟

جهت اجاره هیلتی و یا مشاوره در خصوص تخریب بتن با ما تماس بگیرید

تخریب بتن

 

 

گروه پیمانکاری وریاماتک با تجهیزات پیشرفته و نیروی فنی متخصص قادر به انجام پروژه های تخریب بتن از قبیل تخریب بتن های حجیم، تخریب دیوارهای برشی بتنی، تخریب فنداسیون، تخریب فنداسیون پایه تاور، تخریب ستون های بتنی، تخریب شمع های بتنی، تخریب سقفهای تیرچه بلوک و یونولیت و سقفهای دال بتنی، کامپوزیتی، عرشه فلزی (فولادی ) ، پیش تنیده، تخریب شاتگریت و همچنین تخریب بتن های پلیمری یا رزینی شما کارفرمایان محترم را دارد.

برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید: 09125772622

 

اشتراک گذاری:
تعداد بازدید : 9013 نفر

امتیاز بدهید:

ارسال نظر

نظرات دیگران