برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید


بتن با مصالح فولادی

یکی از پرکاربردترین مصالح در ساختمان سازی، بتن است. استفاده از بتن در ساختمان سازی با هدف افزایش استحکام و مقاومت سازه می شود. گاهی اوقات برای افزایش استحکام بتن ها از الیاف دیگری چون انواع فلزات استفاده می شود. بتن با مصالح فولادی، یکی از انواع بتن های مستحکمی است که مقاومت بتن را به میزان بسیار زیادی افزایش می دهد. به کارگیری بتن با مصالح فولادی در ساختمان سازی مزایای زیادی دارد. در این نوشته با بتن مسلح به الیاف فولادی بیشتر آشنا خواهید شد.

 

بتن با مصالح فولادی چیست؟

بتن مسلح به الیاف فولادی، بتنی است که از الیاف فولادی در ساخت آن استفاده شده است. این بتن شامل یک بدنه بتنی است که از سیمان، مصالح سنگی، آب و درصدی از الیاف فولادی ساخته شده است. بتن با مصالح فولادی، نسبت به بتن عادی، خواص بیشتری دارد و از نظر فنی و اقتصادی مزایای زیادی دارد. بتن مسلح به الیاف فولادی یا SFRC، یکی از مصالح مقاوم در ساختمان سازی است. SFRC مخفف عبارت Steel Fiber Reinforced Concrete است. الیاف فولادی موجود در بتن مسلح به الیاف فولادی به شکل درهم و در جهات مختلف در بتن پراکنده شده است. الیاف فولادی، جایگزینی عالی برای میلگردهای حرارتی در سازه های بتنی است و باعث بهبود خواص فیزیکی بتن می شود.

 

بتن فولادی

 

نحوه ساخت بتن با مصالح فولادی

بتن مسلح به الیاف فولادی، شکل ها و قطرهای متفاوتی دارد. الیاف فولادی به روشهای مختلفی از قبیل ریخته گری، تراشیدن سطح ورق های فولادی، برش دادن به ورق های فولادی و کشیدن سیم های فولادی ساخته می شوند. طول الیاف فولادی به کار رفته در بتن مسلح به الیاف فولادی، 50 میلی متر است. قطر این الیاف، به 1 میلی متر می رسد. ظاهر الیاف فولادی به شکل سیم های روشن و تمیز است. نوع الیاف به کار رفته هم ساده و قلاب دار است. با توجه عملکرد بتن، در هر متر مکعب از بتن می توان بین 10 تا 25 کیلوگرم الیاف فولادی استفاده کرد. الیاف فولادی را می توان در هر زمانی به قطعه بتن اضافه کرد. معمولا زمانی که شن، ماسه، سیمان و آب در حال مخلوط شدن هستند، الیاف فولادی را به تدریج به بتن اضافه می کنند و تا چند دقیقه به ترکیب این مواد ادامه می دهند. بعد از سفت شدن بتن، الیاف فولادی در دل آن جای گرفته است.

 

بتن فولادی

 

مزایای استفاده از بتن با مصالح فولادی چیست؟

شاید بپرسید که چرا از بتن ساخته شده با مصالح فولادی، در ساختمان سازی استفاده می شود؟ برای به کار گیری بتن مسلح به الیاف فولادی، دلایل زیادی وجود دارد؛ مثلا:

  • بتن مسلح به الیاف فولادی، کمتر دچار ترک خوردگی و نشست می شود.
  • بتن با الیاف فولادی، مقاومت در برابر ضربه را افزایش می دهد.
  • بتن با الیاف فولادی، مانع از جمع شدگی سازه در برابر حرارت می شود.
  • مقاومت خمشی، برشی و فشاری سازه با استفاده از بتن ساخته شده با الیاف فولادی بیشتر می شود.
  • بتن با مصالح فولادی ، مقاومت بیشتری در برابر ضربه دارد.
  • استفاده از بتن ساخته شده با الیاف فولادی، از نظر هزینه مقرون به صرفه است.
  • چکش خواری یا شکل پذیری بتن با الیاف فولادی از بتن معمولی بیشتر است.

به همین دلیل است که از بتن ساخته شده با الیاف فولادی برای ساختن سازه های مقاوم و بادوام استفاده می شود. بسیاری از بتن های مسلح به الیاف فولادی، در صورت افزایش درصد الیاف فلزی، خواص بیشتری از خود نشان می دهند.

البته در کنار مزایای بتن با مصالح فولادی ، باید به معایب آن نیز اشاره کرد. یکی از معایب بتن های ساخته شده با الیاف فولادی این است که این بتن ها در محیط های دارای خوردگی آسیب می بینند و در همه محیط ها قابل استفاده نیستند.

 

 

در چه مکانها و چه مواقعی از بتن با مصالح فولادی استفاده می شود؟

بتن های مسلح با الیاف فولادی، برای ساخت سقف های عرشه، کف سازی انبار و ساختمان، ساخت سالن های صنعتی، ساخت اماکن نظامی، ساخت نیروگاه ها و پایگاه های هسته ای به کار می رود. این مدل بتن، به دلیل مقاومت در برابر تحمل بالا و مقاومت در برابر آتش سوزی، بسیار مورد توجه ساختمان سازان و مهندسان عمران قرار گرفته است.

بتن مسلح به الیاف فولادی در مواقع زیر به کار می رود:

  1. ساخت معدن
  2. تونل سازی
  3. ساخت راه آهن
  4. ساخت پل بزرگراه
  5. ساخت سازه های نظامی
  6. ساخت سدها و سازه های هیدرولیکی
  7. ساخت سازه های دریایی و ملزومات صنعت بندر سازی

در این نوشته با بتن مسلح به الیاف فولادی آشنا شدید. دانستید که بتن با مصالح فولادی چه ویژگی هایی دارد و چگونه ساخته می شود. با خواندن این مطلب دانستید که استفاده از بتن با مصالح فولادی ، تا چه اندازه در افزایش مقاومت ساختمان تاثیر می گذارد. در تمام قسمتهای یک سازه می توان از بتن ساخته شده با الیاف فولادی استفاده کرد تا ساختمانی مقاوم تر و بادوام تر داشت.

 

اشتراک گذاری:
تعداد بازدید : 5950 نفر

امتیاز بدهید:

ارسال نظر

نظرات دیگران

هنوز نظری ثبت نشده است ، اولین نظر را شما ثبت نمائید.