برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید


تقویت و مقاوم سازی دیوار بتنی با استفاده از FRP

تقویت و مقاوم سازی دیوار بتنی با استفاده از FRP

امروزه یکی از روش های پیشرفته و کارآمد تقویت و مقاوم سازی سازه های بتنی استفاده از FRP است. این تکنولوژی با افزایش مقاومت خمشی و برشی، باعث توزیع تنش در کل صفحه شده و از تمرکز آن در یک نقطه خاص جلوگیری می کند.

تقویت و مقاوم سازی دیوار بتنی با استفاده از FRP مزیت های بسیاری دارد که از جمله آنها می توان به افزایش مقاومت خمشی، افزایش مقاومت برشی، افزایش سختی، افزایش مقاومت در برابر انفجار، کنترل گسترش ترک، افزایش دوام و عمر سازه، افزایش مقاومت در برابر خوردگی، آب بند کردن و افزایش شکل پذیری اشاره کرد. همچنین استفاده از FRP در دیواربرشی مقاومت آن را در برابر بارهای جانبی دینامیکی و رفت و برگشتی زلزله بالا می برد.

اجرای پوشش FRP روشی است كه برای ارتقای ظرفیت برشی درون صفحه‌ای یك دیوار برشی بتن مسلح به كار می‌رود. پوشش می‌تواند در یك طرف و یا هر دو طرف دیوار استفاده شود و حتی الامكان، باید به دور دو انتهای دیوار پیچانده شود تا به مهار پوشش كمك كند.

 

تقویت برشی دیوار(بالا بردن مقاومت برشی):

پوشش FRP می‌تواند در كنار بتن و آرماتور دیوارها به مقاومت برشی دیوار بیفزاید. ورق‌های FRP در راستای طول دیوار، موازی با آرماتورهای عرضی به صورت افقی در دو وجه دیوار نصب می‌گردد. پس از ایجاد ترک برشی در بتن، کرنش در FRP افزایش یافته و نیروها را جذب می کند. این امر سبب افزایش مقاومت تسلیم، مقاومت نهایی و شکل پذیری دیوار می‌گردد.

 

تقویت خمشی دیوار(بالا بردن مقاومت خمشی):

بدین منظور الیاف FRP در راستای ارتفاع دیوار، موازی با آرماتورهای طولی بر روی آن بطور قائم در دو وجه دیوار نصب می‌گردد. لازم است که انتهای آن به نحو مناسبی در پای دیوار مهار گردد تا نیروهای درون این صفحات به تکیه‌گاه پای دیوار انتقال یابد. برای مهار انتهای صفحات خمشی می‌توان از یک مقطع نبشی فولادی در مجاورت تکیه گاه دیوار که بر آن پیچ می‌گردد استفاده کرد.

 

افزایش شکل پذیری دیوار:

کمبود شکل پذیری به عنوان عمده ترین ضعف دیوارهای برشی موجود برای مقابله با نیروی جانبی زلزله محسوب می‌گردد. از جمله مهمترین علل این کمبود می توان به وصله آرماتورهای طولی در نواحی مستعد تشکیل مفصل پلاستیک، محصور شدگی ناکافی در نواحی مرزی و مهار ناکافی آرماتورهای عرضی اشاره نمود. حالت شکست در این حالات به صورت ناگهانی و ترد می باشد و منجر به افت شدید ظرفیت باربری می گردد.

برای مشاوره رایگان در زمینه تقویت و مقاوم سازی سازه های بتنی  با ما تماس بگیرید 09125772622

اشتراک گذاری:
تعداد بازدید : 6911 نفر

امتیاز بدهید:

ارسال نظر

نظرات دیگران

هنوز نظری ثبت نشده است ، اولین نظر را شما ثبت نمائید.